Quantcast

Медия без
политическа реклама

Мая Манолова подкрепи протестите срещу Гешев

Гражданите, обявили се срещу избора на новия главен прокурор, вършат работата на институциите, обяви кандидатът за кмет на София

30 Окт. 2019
Илияна Кирилова

Кандидатът за кмет на София Мая Манолова се обяви в подкрепа на протестите срещу избрания за нов главен прокурор Иван Гешев. "Гражданите от протеста „Светлината ражда свобода“ вършат работата на институциите, вършат работата на Бойко Борисов, който обеща до края на мандата на Сотир Цацаров да довърши съдебната реформа", написа Манолова в личния си фейсбук профил.

"Днес изразих категоричната си позиция за избора на главен прокурор: Гражданите са на балотаж срещу недовършената съдебна реформа и срещу състезанието с един кандидат! Гражданите от протеста „Светлината ражда свобода“ вършат работата на институциите, вършат работата на Бойко Борисов, който обеща до края на мандата на Сотир Цацаров да довърши съдебната реформа. В ръцете на Борисов е инструментът да направи съдебната реформа. Той има мнозинство в парламента и целия властови ресурс. Но Борисов не го направи и всички знаем, че не го направи от страх! Борисов го е страх да довърши съдебната реформа. Това е, което го отличава от гражданите – те не се страхуват и са на протеста пред президентството, и на Орлов мост, а днес – пред Съдебната палата", гласи цялата позиция на Мая Манолова.

Още по темата