facebook
twitter

Горещи новини

Манолова: Ще се кандидатирам за кмет на София, ако ядосват гражданите

Във вторник ще подам Конституционна жалба срещу Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, обеща омбудсманът
1456
Илияна Кирилова

Ще се кандидатирам за кмет на София, ако подигравката с гражданите продължи. Това каза омбудсманът Мая Манолова в интервю за предаването „Тази неделя“ по бТВ. Попитана дали е решила какво ще прави на предстоящите избори, Манолова отговори, че няма решения. По думите й „каузите, зад които стоя и които са важни, са хората, се осъществяват много трудно“. „Пренебрежението към това, което аз и гражданите говорим, наистина е не просто демотивиращо, то е вбесяващо. В един момент това ще са аргументите, които ще се борят“, поясни Мая Манолова.  
„Първата жалба, с която се ангажирах през 2015 г. беше от кандидати за общински съветници от Реформаторския блок, които имаха откраднати гласове и преференции. Поисках да се произнесе Върховният административен съд, направих много предложения. 4 години по-късно тази жалба няма никакво движение“, отбеляза омбудсманът. 
Тя добави, че ще се кандидатира за кмет „ако ядосат гражданите, ако продължат да се подиграват с избирателите“. 

Във вторник ще подам Конституционна жалба срещу Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, добави омбудсманът Мая Манолова. „Поех ангажимент към къмпингуващите, кемпер обществото и хората с караваните и палатките. Ще подам Конституционна жалба. Във вторник заедно с обнародването на Закона в държавен вестник ще подам жалбата. „Факт е, че са необходими правила и стандарти за дивото къмпингуване. Никой не е против това. Но да се налагат тежки санкции и ограничения на хората, които са избрали този начин, наистина е несправедливо“, изтъкна Манолова. „Санкциите, които се налагат на човек, който ще опъне палатка са по-тежки от на този, който ще изоре дюната. Не можеш да хвърляш една кърпа на плажа, но можеш да влезеш с джипа на плажа. Това е абсолютно непропорционално и в нарушение на текстове от Конституцията и правото да ни живеем в чиста околна среда“, посочи тя. „Аз ще подкрепя хората, които обичат природата и са избрали този начин да почиват, защото не те унищожиха българското Черноморие. Това уличаване, че те са виновни за безобразията по Черноморието наистина е несправедливо. Тяхната кауза е абсолютно честна“, добави омбудсманът. 

 

Ключови думи:

манолова, кмет, София
13

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ГЕРБ - Благоевград се ядоса, че левият кмет пази знамената на протеста

12.08.2020

1936 6
Добрич и Пловдив надминават София по заразени с Ковид-19

09.08.2020

Обновена

6948 21
Силна буря повали дървета в София

08.08.2020

598

Коментари

Диагностик

Напънала се планината и родила мишка. 

First Strike

Напънала се амебата и... пръднала звучно. 

Ruja

Глупава работа. Изкарай си мандата, където си сега и не прави бокови работи. Хората ще те оценят и следващите постове са ти открити.

ЗИП
снимка на ЗИП

И Манолова и Трифонов а дори и човек на Радев требе да се кандидатират за кмет на София !

 

"Синьочервената" мъгла в лицето на сиамските близнаци ГЕРБ и БСП искат всичко да си продължи по старому ама нема как да стане тая работа.

 

"Кукловодите"  в "посолствата" вече търсят "нов герой"....

 

:)

ИвКо

Колкото Мая ще се справи като кмет, толкова и Фандъкова като омбудсман.

Invisible

  Ако Манолова стане кмет, ще е в пъти по-шумна от Фандъкова.

  С честотата на изявите си ще засенчи дори Бойко.

Purple_Haze

Васил Петев:

Не ми пука особено дали ще бъде Мая или ще остане Данчето, защото разлика няма и господарите са все същите, а далаверата ще продължи да бъде експлоатирана по сходен начин, но много се дразня, когато ме вземат за малоумник и се опитват да ме правят саздърма с глупости от типа “ако подигравката с гражданите продължи”, както се изказа Манолова от телевизора тая сутрин.

Абе Мая, абе Манолова, не знам как е гражданското общество у Кюстендил, но в София подигравката с гражданите започна още при Янчулев, продължи при ухиления Софиянски за да достигне своята кулминация при оня дето “държи маркуча си в изправност” и е известен в Уикиликс като “пожарникарят Батман”, за да достигне днес до паметник на бандитизма след “ремонта” на Графа.

Колко още ще “чакаш” подигравки, драга ми Мая? Месец ли? Два ли? Щото ти по-добре от мен знаеш, че тя кампанията започва септември. И какво по-точно очакваш да видиш ти за следващия месец, след като явно нищо не си видяла за последните 30 години?!

Mavrodinov
Мая да каже дали е русофил болшевик, или европейски социал демократ. Ако е второто, мога да я приема И за кмет И за президент. Даже и за премиер. Но НЕ чрез БСП. Да се включи в БСДП.
бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

Мавродинов, Манолова вече ти е дала нишан. Не само в това, но в никое интервю , когато става дума за избори, тя не споменава БСП. Очевидно е, че тя иска да си изгради образа на кандидат отвъд рамката на БСП.

Evasion

Що не се кандидатира за кмет на Кюстендил? Не и ли се иска с невероятните си способности да помогне на родното си място най-напред?

Magi

Манолова да си седи на мястото и да работи за гражданите. Като Кмет ще се провали.

fierсe
снимка на fierсe

всеки си заслужава управниците!

шопите да си държат фънди, ноо им пасва!?

RRZ4

"Манолова: Ще се кандитатирам за кмет на София"

 

НЕ, по-добре НЕ! 

 

С тези организаторски умения на ниво ученичка, отрядна председателка, не ни трябва Мая като кмет на София!

 

 

Влез или се регистрирай за да коментираш