facebook
twitter

Горещи новини

Иво Христов: Премиерът премина във фалцет, кампанията ще е ожесточена

7591

Премиерът премина във фалцет, така че очаквам ожесточена кампания. Това каза по БНР кандидатът за евродепутат от листата на „БСП за България“ и бивш началник на кабинета на държавния глава Иво Христов, предаде "Фокус". „Според мен нямаме надежда за особено диалогична и цивилизована кампания. Това не е българския политически бон тон, никога не е било - или пък сега, когато обществените нрави са много изострени, политическият дебат е истеричен. Виждаме, че премиерът премина във фалцет последните дни, тъй че очаквам ожесточена кампания“, заяви Христов. Христов посочи, че „Визия за Европа“ е доста компактен документ, който предстои да бъде представен на гражданите. „Ще спомена само няколко водещи приоритета – документът предвижда стимулиране на публичните инвестиции, както и по-ефективна и по-малка европейска администрация. Предвижда и европейски данък върху финансовите транзакции, както и законодателство срещу избягването на данъци и срещу офшорните зони“, заяви той.

„ЕНП през последните години се превърна в това, което е партията-държава в България – ГЕРБ. Тя се намесва дори и в националните политики. Например Мониторинговият механизъм се използва от сегашната ЕК, която е продукт на ЕНП, като инструмент за подкрепа на партийната посестрима на националната сцена. И събитията опровергаха нейната оценка, затова ЕНП трябва да намали своето влияние на национално ниво. Европа има нужда от завой наляво, защото ако не завие наляво, рискува да завие на крайно дясно – там, където вече покълват радикални национализми. А национализмът рано или късно води до война“, заяви Христов.

На въпрос какъв знак носи преминаването на президентския съветник в листата на опозицията, Христов посочи, че това свидетелства за нуждата от радикална промяна. „Моята причина да приема тази покана е, че считам, че тази битка в момента е решаваща, защото от нея зависи дали ще се създаде нова политическа ситуация в България и възможност за обрат. Тъй като очевидно статуквото е корупционно и не удовлетворява“, каза още той.

107

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Корнелия Нинова: ГЕРБ опитват да спечелят служебна победа

24.05.2019

281 8
Борисов поиска копие на меча на хан Кубрат

24.05.2019

440 19
Цацаров обяви дежурни прокурори за евроизборите

24.05.2019

157 1

Коментари

Страници

вила

Фалцетът е  знак,че зад гърба му е канавката  до пътя.Ужасен ужас за Него,както бе  за Садам пред бесилото./Преди време борисов каза,че за него живот има само във властта.Излезе ли от нея,ще го намерите в канавката-утепан/.

Гaндaлф

Христов. Преди Европа да завие наляво трябва да се появи лява алтернатива.

Има някакви заченки в приоритетите на БСП, примерно отношение към русия, "пактовете", но не са достатъчни.

Памфуций
снимка на Памфуций

Какво е лявото и дясното в отношението към Русия? Д-р Николай Михайлов, който има строго положително отношение към Русия ляв ли е?

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

👍

 

Освен тва Иво Христов е прав - ЕНП в Европа е това, което е ГЕРБ в България. Та хората с десни възгледи да не се ослушват, а да гласуват за Радан. Бих ги подкрепила, ако нямаше за кого да гласувам вляво.  Обществото има нужда от прочистване и избистряне и на лявото, и на дясното.

Baskerville
снимка на Baskerville

Подкрепям изцяло мнението на Симпли.Избистрянето и прочистването на традиционната левица и традиционната градска десница са път съм връщане на нормалността и преграда за продължаващата тошовизация.

Доси

Д-р Николай Михайлов, който има строго положително отношение към Русия ляв ли е?

 

Умен е.

труфалдин

Точно, господин Панфуций. Не знам как се вдига палче.

Английските елити, номенклатура, ги подбират на случаен признак за виги и тори, а всички са е едни и същи, седяли на един чин в снобските им "елитни" училища.

Danibus

Аз също в дясно бих гласувал за Радан Кънев. 

Наблюдател 1

Бих изказал следното предположение: Тъй като "лявото" в България произхожда от БКП и явно афишира своя произход, а българските комунисти са преди всичко русофили, то връзката "ляво"-Русия в разбиранията на българските "леви" е пряко следствие от политическия им генезис. От друга страна разбиранията в Европа са други. Към Русия гравитират националистически движения, а именно с тях г-н Христов има намерение да се бори. Следователно на плоскостта ляво-дясно в ЕС русофилите ще се борят сами със себе си. Може би в това се корени причината за хладното отношение на Москва към нашенските "леви".☺ Считам, че на предстоящите избори двете големи, "системни" партии ще се борят на практика единствено за русофилския вот и за това кампанията наистина ще е ожесточена.☺ В крайна сметка не всички русофили в България са "леви", но всички "леви" май са русофили.☺

Miranda
снимка на Miranda

Симпли, никога не бих ги подкрепила. Като си помисля, че винаги съм гласувала за СДС, ДСБ, но сега - не !

Та втори в листата е Тафров, който се има за либарел, изобщо не знам какви ценности ще защитават в Европарламента. Да не говорим, че към Да , България са и зелените, които също са либерали.

БСП със Станишев и тя не е ясна. Изобщо , толкова неопределени като идеология са партиите. Не подкрепям Атака, но поне знам за какво се борят. НФСБ и ВМРО също. Тези три партии са единствените според мен, за които си струва да се гласува, всеки според предпочитанията си.

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Не е ляв. Леви са есерите, примерно. Този е болшевик-ленинец.

ЗИЛ131

Близо 74 години след победата на "лявото" над "дясното", някои още джвакат тази дъвка. Е не ви ли писна?

В природата лявото и дясното са две противоположности, от които едната не може да съществува без другата.

 

Гaндaлф

Разгледай го през призмата на глобализма.

Не мисля че имаш нужда от повече подсказване.

 

Апропо Левият есер е прав.

Такава безидейност и безпомощност по европа не е било.

Много много отдавна.

Предводител на ...

Посланията от две интервюта днес на членове на евролистата на БСП са безпощадно антинационалистически и проевропейски, което е в приятен контраст с Нинова в последните 16 месеца. 👌

 

Умилително е мнението на колегата, че любовта към Русия е лакмус за лявост. Да ходи да обясни на Владимирович, че е ляв човек :)))

Гaндaлф

Според мен сте запецнали на "Империализмът - висш и последен стадий...." т.е. някъде в края на 80-те.

Съвременната трактовка е "Глобализмът ...."

Тони Йорданов

   Тоя чиляк говори членоразделно и разбираемо, за разлика от това, което имаме като минпред.

Ку-Ку
снимка на Ку-Ку

"Какво е лявото и дясното в отношението към Русия?"

 

Българските левичари вече близо 100 години се определят според верността си към СССР и Русия. Условно верен - значи широк социалист. Много верен - обикновен социалист. Шпионин на заплата - комунист.  Шпионин без заплата - атакист 😄

първолета

ББ така и не разбра, че с Иво Христов и Елена не трябва да се хваща. Щото тези са грамотни, за разлика от него, и освен това имат характер. Интервюто по Хоризонт просто беше брилянтно - отговори на всички въпроси, ясни, коректни, умни.

Wolf ACE

Би разбрал човек, който може да мисли. Бай Струй многократно е доказал, че Ич не е от тия...

Пиркс
снимка на Пиркс

Така, така. Ама Бахур Продакшън вие тъпоумни словеса. Скоро ше осъмнат по*рани.

SSlavov

Премиерът във фалцет ,Нинова поема басовата партия в панталон ,за да не я объркат .На Елена диригентската палка ,а този момък е написал партитура  за два леви крака .

Миряна Б.

 

 

тов. КУ-КУ, аз съм Сталинистка.  По-ляво от това - някой смъртно опасен завой като този преди Своге.

Кире

Глобализмът съществува и винаги е съществувал. Въпросът е да не се централизира по настоящия начин.

Памфуций
снимка на Памфуций

Според мен сте запецнали на "Империализмът - висш и последен стадий...." т.е. някъде в края на 80-те.

Съвременната трактовка е "Глобализмът ...."

Глобализмът е факт. Две неща го показват най-добре: икономиката - всички големи икономически кризи,  а и това, че китайската икономика като пр*дне, другите се ....  Второто нещо е екологията.

Тринити

Христов без съмнение е умен мъж.Заиграването на Буци с него не би било от полза за Колибарина.Излагациите Му предстоят.

Доси

Проблемът с "Глобьлизмът" е че понастоящем под това име се пробутва един модерен олигархично корпоративен нео-феодализъм... а това не е никак добра новина нито за хората, нито за държавите. 

dral4i

Доси, 👍

Амира

Доси 👌👍

ИвКо

Подкрепям изцяло мнението на Симпли.

Поне по един от ДБ, ВМРО и Атака, не повече от трима от ДПС, не повече от пет за Герб и не повече от шест за БСП.

ablepsia

Хубу се беше посмълчал Хай Буй, що  ли му трябваше пак да си отваря устата? Няма ли поне един край него да се  договеди да го дръпне за пеша, та белким се съпикяса.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×