Quantcast

Медия без
политическа реклама

Инспектори и полиция проверяват училище в Ботевград заради много отсъствия

23 Юни 2019
Илияна Кирилова

Образователни инспектори и полиция влязоха в училище в Ботевград заради голям брой отсъстващи ученици и нередности в документацията, съобщи Би Ти Ви. Директорът и преподаватели твърдят, че сградата е била заключена заради проверката, а децата - стресирани. Инспекторатът отрича.

Проверката е извършена в петък в гимназия "Стамен Панчев". Учители твърдят, че са видели деца да скачат от първия етаж на училището. Проверяващите отричат и двете твърдения. Обясняват, че един униформен полицай на входа задържал закъснелите за минути, за да е коректно преброяването на присъстващите вътре. При предишни проверки се оказвало, че след влизането на инспекторите рязко се вдигал броя на учениците.

„Сред учениците не е имало никакво напрежение. Напрежение се създаде от педагози”, обясни пред Би Ти Ви Росица Иванова от РУО-София област. Проверяващите са констатирали, че 57% от децата липсват.

"Родителят е този, който ще пусне детето си. Аз отивам и казвам, че това дете трябва да дойде, а той казва: „Няма да дойде”. Какво да направя аз?", попита директорът на гимназията Катя Ценева. "За съжаление констатациите от извършените проверки в училище говорят точно обратното - за крайна невъзможност на този директор да се справя със служебните си задължения", коментира пък Иванова.

От РУО-София област направили проверката и заради слабия среден резултат на зрелостниците на матурите - 2.87.

Още по темата