facebook
twitter

Горещи новини

И.д. директорът на "Хоризонт" подаде оставка

Ако бил просто журналист, Николай Кръстев щял да подозира, че Великова е отстранена заради Гешев
3182
БНР

Подадох си оставката пред генералния директор на БНР – дали тя ще бъде приета, не е мое решение. Това заяви все още настоящият и.д. директор на програма "Хоризонт" Николай Кръстев, който нашумя с решението си да понижи емблематичната водеща на "Преди всички" Силвия Великова, предаде Actualno.com. Като причина за оставката си Кръстев казва: "За отговорност за лоши действия". Той обясни, че действията му спрямо Силвия Великова предизвикали "вълна от недоумение". Кръстев каза и, че за него било изненадващо, че е станал директор на програма "Хоризонт". Кръстев беше кореспондент на БНР в Белград и Москва, след това отиде в телевизия Bloomberg  и в края на август се върна в "Хоризонт". Преди месец гендиректор на БНР Светослав Костов заяви, че титулярният директор на "Хоризонт" Ивайло Савов е навършил пенсионна възраст, но ще излезе в пенсия около Нова година. Внезапното му отпращане в пенсия се дължи на отказа му да отстрани Великова, която се е включила на 9 септември в 12 плюс 3, за да съобщи за готвения протест срещу Гешев. Това разказаха източници от БНР.

 Николай Кръстев отрече да му е оказван натиск за решението за Великова. Той обясни, че в СЕМ имало сигнал за нарушаване на лични данни на малолетен от БНР. Той не даде подробности какъв е случаят, като препрати към сайта на СЕМ. На въпрос защо тогава вчера генералният директор на БНР Светослав Костов посочи като причина за свалянето на Великова длъжностната ѝ характеристика , Кръстев не коментира по същество разминаването, а само че за него въпросът бил заради случая със СЕМ. Той отрече, че въобще е говорено с Великова за избора на нов главен прокурор, но призна, че ако не е на сегашната си позиция, а е просто журналист, е щял да подозира, че случилото се е точно заради избора на Гешев. "Критичните въпроси не пречат на никого", защити Кръстев и официалната позиция на БНР, че е необходимо в отразяването на съдебната сфера да има "плурализъм", а Великова допуснала едностранчивост. Той обаче не можа да даде конкретен пример, можел да го направи, ако му се даде възможност изрично да потърси. "Ако знаех, че ще ми искате примери, щях да се подготвя", обясни директорът на "Хоризонт", който добави, че трябвало, като не може да осигури интервю с членове на ВСС за съответните предавания, да го каже. На питане дали не го е направила, Кръстев не можа да го потвърди.  Относно днешната сутрешна профилактика на излъчването на БНР, Кръстев коментира, че не е технически професионалист, като уточни, че ръководството на БНР е водело разговори с НУРТС да не се прави профилактика сега, но безуспешно.

 

10

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Путин отстрани и главния прокурор Юрий Чайка

20.01.2020

7618 42
Конгресмени: Тръмп да се отстрани заради националната сигурност

19.01.2020

10440 14
Силвия Великова и бившият шеф на БНР ще бъдат изслушани в парламента

16.01.2020

658

Коментари

letec55

Кой ти нареди да я махнеш? Кой ти внуши, че можеш да изпълняваш подобни искания без да питаш когото трябва? КОЙ?

Айде, Х У И, ще се включите ли в питанията?

сталкер пустиняк

Пак с тия емблематични въпроси КОЙ? 

Сега, да не се окаже, че Делян П. е в дъното на заверата? Че ще стане интересно. 

 

zumer

Ами , КОЙто назначава, желанията му следва да се изпълняват.

От много отдавна вожда е само палячо /от самото начало/.

На територията се изпълнява волята само на един, чрез такива като ко * й и то*й.

Тринити

Той обясни, че действията му спрямо Силвия Великова предизвикали "вълна от недоумение". Кръстев каза и, че за него било изненадващо, че е станал директор на програма "Хоризонт".

Кръстев призна, че ако е просто журналист, е щял да подозира, че случилото се е точно заради избора на Гешев.

Великова допуснала едностранчивост. Той обаче не можа да даде конкретен пример

На питане дали не го е направила, Кръстев не можа да го потвърди

 

Каква е тая шматка, дето е уж "директор"?Все не знае, не може, изненадан бил.Има един скеч на "Тутурутка"-пиян шофьор го спира полицай и водачът пита:"-А, аз ли карам?".Тоя е същия.

Hey Joe

 Наскубах ти от моите журналайки!!!

Звън®
снимка на Звън®

На такива плужяци трябва всеки втори вторник от месеца да им удрят по 20 тояги на голо. Ей така, профилактично. И по възможност в ефир - да се чува плясъка от дряновицата, воплите и молбите.

вила

Боеку нарече палашите си главанаци. Кои са другите, естествено кошлука е пръв ? 

PlaNed
снимка на PlaNed

Ами СИГА, като си е подал оставката, #КОЙ ще опере пешкира, след като ДАНС, СЕМ и КРС влетяха в радиото?

Аз де

За съжаление не е само Николай Кръстев такъв в Хоризонт, който може с изненада да стане и.д.Директор, да уволнява и назначава за часове и да спира ефирно излъчване в цялата страна заради "есенна профилактика"....

Там има и други подобни, дори ги чуваме в ефир всеки ден... Лично моето усещане е, че в БНР и БНТ бързо се завръща нещо, от което уж бягаме вече 30 години...

 

fierсe
снимка на fierсe

а как лъжееее!

нуртс никога не прави профилактика на всички предаватели

едновременно, профилактиката им е от 9 до 17, а не от 6 до 11,

да не говорим, че предавателите са спират веднъж годишно

максимум за 4 часа. баси лъжеца, как се опитва да прехвърли топката!

Влез или се регистрирай за да коментираш

×