facebook
twitter

Горещи новини

Главният прокурор взе на специален надзор разследването срещу Лютви Местан

944
Илияна Кирилова

Главният прокурор Сотир Цацаров взе на специален надзор разследването срещу Лютви Местан и възложи на прокурори от ВКП да оказват засилена методическа помощ на прокурорите от Окръжна прокуратура Кърджали. Това съобщиха от прокуратурата, цитирани от Нова ТВ.

На 14-ти април 2019 г. под наблюдението на Окръжна прокуратура - Кърджали започна разследване по досъдебно производство за установяване на причините за настъпило пътно-транспортно произшествие на пътя, водещ от Кърджали към ГКПП "Маказа", при което е причинена смърт на 6-месечно дете. На 15-ти април 2019 г. Лютви Местан е привлечен към наказателна отговорност. Събраните до момента доказателства са дали основание да се приеме, че обвиняемият е извършил нарушения на закона за движение по пътищата, в резултат на което по непредпазливост е причинил смъртта на малолетно дете.

До главния прокурор постъпиха молби от пострадалите родители на починалото дете за осъществяване на постоянен надзор върху разследването.

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на прокурори от Върховна касационна прокуратура да оказват засилена методическа помощ на наблюдаващите прокурори от Окръжна прокуратура – Кърджали, като прецени, че досъдебното производство се отличава с фактическа и правна сложност и е със засилен обществен интерес, тъй като обвиняемият Местан е публична личност, лидер на политическа партия. Взети са под внимание и отправените молби за това от родителите на пострадалото дете.

По делото предстои да бъдат извършени множество процесуално следствени действия и да бъде привлечен по-голям експертен и аналитичен ресурс. Това налага оказването на организационна помощ и цялостна подкрепа на наблюдаващите прокурори от ОП - Кърджали.

9

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

13-годишно момче във Ветово се оказа без ЕГН

29.10.2019

504 1
Бандити изпрали милиарди наркодолари чрез тонове злато

29.10.2019

1551
Руски съд реши Навални да плати $1,4 млн. за разследване

28.10.2019

1426 23

Коментари

JR

А досиетата за терасите и асансьорите защо не ги надзирава? 

NATURAL

По-важно е матряла да види в какви къщи за гости, строени с държавна субсидия, се е ширила Милийончева и дали ще се сети да раздследва сновото си семейство за злоупотреба с народни пари.

JR

Като лъжеш, по-хубаво ли ти става? 🐏💨

Nashenec

 Иванчева vs. Местан :  Кой е по-опасен и кой иска да избяга ? 

momon

Главният прокурор взе на специален надзор разследването срещу Лютви Местан

Явно Местан е в опасност и му трябва защита още в начална фаза. От сега се заговори за "засилена методическа помощ" , "фактическа и правна сложност", "множество процесуално следствени действия". Трябва да му се помага. А и няма да му се налага да се крие в турското посолство.

JR

Последното зависи от философа Аамед.

ИвКо

Поредната тъпня, не му е работа на главният прокурор да се занимава с това банално дело, има си съд, първа инстанция, втора и т.н. При това делото поне според мен никак не е трудно за решаване, има необоримо с нищо не спазено предимство причинило смърт.

momon

не му е работа на главният прокурор

Как да не му е работа, след като коалиционният партньор от президентските избори е застрашен.

Нафарфор

Посредственост на всяко ниво, това нашата държавица.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×