Медия без
политическа реклама

Фандъкова възложила да се махнат перките на акули от "Графа"

22 Апр. 2019
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Възложила съм да се премахват старите ограничители на ул. „Граф Игнатиев“ и да се създаде организация това да се случи. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от „Фокус“. На въпрос на журналист, свързан с нов инцидент с жена, която се е спънала на ул. „Граф Игнатиев“, Йорданка Фандъкова коментира, че е поискала и вече има решение да бъдат премахнати ограничителите, които са в момента там.

„Ограничителите ще бъдат заменени с познатите за всички чугунени колчета“, заяви кметът на София. Тя подчерта, че е било взето такова решение от експертния съвет и вече е подготвен проектът за смяната. „Утре на Комисията за безопасност на движението ще бъде разгледан проектът и ако бъде одобрен и съгласуван с "Пътна полиция", това означава, че ще може да започне неговата реализация. Възложила съм да се премахват старите ограничители и да се създаде организация това да се случи. Надявам се, че по този начин ще изпълним най-важната ни задача - опазването живота и здравето на хората“, каза още тя.

Перките на акули стоят на "Графа" от седмици, въпреки че след серия инциденти общината склони да ги махне. За премахване въобще на ограничителите обаче не може и дума да става, тъй като СДВР държи на тях заради безопасността на минувачите. В същото време такива ограничители няма в друго споделено пространство между пешеходци и трамваи - пред Съдебната палата.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?