facebook
twitter

Горещи новини

Фандъкова прави структурни реформи в кметството

Ще има нови зам.-кметове и нови ресори
308
Илияна Кирилова

Йорданка Фандъкова прави размествания в подчинената й бюрокрация. Засипана от критики заради  серията безобразни ремонти на ключови обекти в града, тя смята да създаде ново направление  - "Общинско строителство". Засега не е ясно кой от зам.-кметовете ще отговаря за това направление.

Фандъкова предлага и друго ново направление "Транспорт и градска мобилност".  То ще бъде поверно на  Кристиян Кръстев, бивш транспортен министър.

Следващата новост е направлението "Дигитализация, иновации и икономическо развитие". То ще е ресор на бъдещия зам.-кмет Владимир Данаилов, досегашен шеф на общинската Агенция за инвестиции. 

А направление "Финанси" - наблюдавано от зам.-кмета Дончо Барбалов, вече ще включва и здравеопазване. Към него ще преминат и дирекциите "Общинска собственост" и "Обществени поръчки и концесии" - с цел по-добра координация и о-добър контрол.

 

Кристиян Кръстев бе министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в служебния кабинет на Марин Райков. Преди това е участвал в управата на нискотарифната авиокомпания Wizz air у нас.

Кръстев поема горещ пост - поредица от зам.кметове на транспорта напуснаха поста след корупционни скандали. Последно заместник нна Фандъкова в ресор транспорт бе Евгени Крусев, сега обвиняем по дело за нанесена щета на общината в размер на 1 млн. лв. при ремонта на "Граф Игнатиев". До обвинението се стигна след скандал за променени постфактум с благословията на Крусев материали по изграждане на носещата конструкция на релсовия път. Крусев дава зелена светлина за използването на нов вид конструкция и виброизолационна система, които са недопустими според условията на поръчката и които са фигурирали в офертата на друг кандидат, отстранен от състезанието именно заради несъответствие с условията.

 

И ПЛОВДИВ

Междувременно с нова структура се сдоби и община Пловдив. Градът под тепетата този мандат ще се ръководи от рекорден брой зам.кметове - деветима. Кметът Здравко Димитров не вижда нищо притеснително в бройката, защото досега градът имал седем заместници и двама нямало да натежат финансово на общината. От общината изчислили, че през 2010 г. ръководните щатни бройки били 60, пък сега и с новите 9 зам.кмета достигат едва 52 бройки.

  

6

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

СОС гласува спорен списък с имоти за отдаване и продажба през 2020 г.
Цяла година АПИ и Столична община не се разбрали за винетките

20.02.2020

Обновена

2325 13
Само ГЕРБ останаха доволни от новия бюджет на София

Коментари

zaho47
снимка на zaho47

Създаване на нова разширена администрация в столичната община - нови гласоподаватели на партия герб!

ppipi7766

Основната реформа не се случи, сега само може да замазва.

Тоя новия транспортник ще намери какво друго да окепази.

София голяма, има още девствени улици и площади.?

Хулиган

Фандъкова прави размествания в подчинената й бюрокрация.

Няма ли някой да обясни на кметицата, че като размества матраците бардакът все ще си е същият...

http://www.drago.info/index.php/2018/01/13/kak-se-...

виждащ

Снимката е отблъскваща почти колкото собственичката и

Елемент Э
снимка на Елемент Э
Много късно се сети . Когато разбра , че истински я ненавиждат софиянци. Ако не бяха гласовете от Факултета друг щеше да е кмет. И сега се прави на новатор и реформатор, но няма кой да повярва вече, дори да смени цялата администрация. Като вожда си.
S luncho6
снимка на S luncho6

>>><<<
Ne sa samo плочките и паважът, руши се всичко, а някой е започнал да краде бастуните на братята

Славейкови...паметникът на самата Фандъкова съвсем липсва. Добре поне, че е на снимката, тази хубава жена с толкова отрицателни постижения. До другите избори дано се оправи!

Влез или се регистрирай за да коментираш