Медия без
политическа реклама

ПП допуска пак сглобка само при голяма промяна в ГЕРБ

Борисов ще трудоустроява Йорданка Фандъкова в парламента

15 Апр. 2024Обновена
Илияна Димитрова
Асен Василев

"Не очаквам на следващите избори да можем да взаимодействаме с ГЕРБ, освен ако там не стане изключително драматична промяна, която реално да позволи да се случат реформите в страната", заяви днес Асен Василев. Изказването той направи пред симпатизанти на ПП в Пловдив, като освен него присъстваха Кирил Петков, Николай Денков и Никола Минчев. Тези думи са нов нюанс във виждането на ПП за евентуално повторение на сглобката с ГЕРБ. Досега изявленията бяха, че тя е напълно възможна. Вече - под дебело условие, които реално няма как да бъде изпълнено.  

"Аз лично си признавам грешка - надявах се, че реформата, която започнахме с всичките закони и имаше прогрес, ще продължи в реалните назначения при регулаторите, може би дори в правосъдната система донякъде. Видяхме обаче, че и ГЕРБ и ДПС не са готови да предадат властта. Ще бъдат изненадани  - всички тези българи, които искат нормална европейска държава, няма да изчезнат", каза пък Кирил Петков.

 

ТРУДОУСТРОЯВАНЕ

Йорданка Фандъкова ще има възможност да се приюти в парламента по-малко от година след сдаването на кметския пост в София. Анонсът бе направен днес от Бойко Борисов пред симпатизанти в район "Подуяне" - тя ще води листа за парламентарния вот през юни.

Изказването на лидера на ГЕРБ бе в типично негов стил: "Не съм говорил с Данчето, но мисля на тези избори да я вкараме на първо място като депутат. Така бяхме притиснати от псевдопромяната в тези две години, че направо забравихме колко много е направено за София. Днес изживях културен шок - едно от двете платна на Околовръстното е асфалтирано около километър  - и ние се радваме!? Другото е оставено за втория мандат, пълно е с дупки, едвам се минава. Затова смятаме този път Йорданка Фандъкова да бъде кандидат за депутат".

БГНЕС съобщи, че самата Фандъкова е присъствала на срещата в "Подуяне". А и Владислав Горанов, Тома Биков, Антон Хекимян, Мирослав Боршош, Георги Георгиев, и др.

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?