facebook
twitter

Горещи новини

Екимджиев: В България е налице пълзящ прокурорско-олигархичен преврат

Адвокатът призовава президента Румен Радев да не подписва указ за назначаването на Иван Гешев, ако ВСС го избере
7136
Снимка: Архив

„В последните години главният прокурор се утвърди като един много активен и мощен политически играч с решаващи понякога ходове за определяне на политическата доминация на една или друга политическа сила, на един или друг явен или задкулисен интерес. Затова са толкова големи залозите. Затова неизбежно темата за избора или назначението на г-н Гешев се политизира“. Това заяви пред БНР адвокат Михаил Екимджиев.

„Нямаме никаква причина да вярваме на прокуратурата и на г-н Гешев, защото те в момента са господари на думичките, само те знаят какво се случва, само те знаят как интерпретират фактическия и правен контекст на случващото се в т.нар. шпионски скандал и готовността им, специално на г-н Гешев, да произвежда фалшиви новини, да говори юридически небивалици. Вижте заплахата за националната сигурност – вече всяко действие се квалифицира като заплаха за националната сигурност, включително управлението на пръскалките пред Народното събрание, сега и замлъкването на БНР. Няма по-голяма заплаха от националната сигурност, когато една институция, на която ние като суверен сме делегирали властта да упражнява държавната репресия, да задържа и да повдига обвинения, започне да упражнява тази своя власт не в интерес на хората, а в свой собствен интерес, в интерес на задкулисните си ментори и в интерес на определени политически сили – това е конституционен преврат. В България е налице един пълзящ прокурорско-олигархичен преврат“, каза адвокат Екимджиев.

Според него случващото се с движение „Русофили“ е недопустимо. Всеки трябва да си даде сметка, че утре това може да се случи с него и близките му, добави той.

Има само 4-5 относително независимо избрани от съдебната квота членове на ВСС, от които нищо не зависи, подчерта адв. Екимджиев и добави:

„Единственият шанс назначеният по този начин, в заобикаляне на Конституцията и законите, г-н Гешев да не се окаже на това място, което би било изключителна опасност за държавността, за републиката и за конституционализма в България, е ако президентът не подпише указа за неговото назначаване. Надявам се ген. Радев да има мъжеството, независимостта и смелостта“.

Адв. Екимджиев коментира и случващото се в БНР. Според него се цели да се внуши страх в журналистите да не подкрепят Силвия Великова и да правят „това, което трябва“.

44

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Шерифът на народа с кураж на мишелов
Прокуратурата нареди спешна проверка на строежа на небостъргач в София

22.05.2020

1384 8
Служител на НСО ръководил група за убийства

21.05.2020

Обновена

12341 56

Коментари

Страници

iLimon0ff
снимка на iLimon0ff

Ами, всеки има право на пет минути слава...

Wolf ACE

Да-а-а, ама Гешевите станаха много по пет минути... ма той е от наште, нали?!

За разлика от Екимджиев, този семпъл човечец нЕма с какво да се похвали, освен със замитането на знакови, за некои Ора, сакатлъци.. а! - и с безгранична вЕрност към преждепосочените....

iLimon0ff
снимка на iLimon0ff

Направо ме рани в сърцето, ще си загубя съня.

Вова

Екимджиев е прав,макар и с определена доза резерви по някои тези. Все пак не сме 1934 година.

Жалкото е,че в България липсва ефективна и силна опозиция. Това ни е нещастието. Хората избраха по малкото зло. 

Диагностик

Дрън-дрън.

Колкото до Радев, той освен вето друго не би могъл да направи.

fierсe
снимка на fierсe

пак не позна, не вето, а подпис на указа може да не тури!?

Непримирим

Какво вето ще тури Радев? Тая патаклама с русофилите да не е ей така ...!?

DSagent

Специално пък Екимджиев да го каже това, адвокат който си вади парите от мъката на хората? Айде мерси адвокат Екимджиев! 

fierсe
снимка на fierсe

значи, викаш адвокати не са нужни,

само прокуратура и съд?!?

гешеФ ти ли си бре?!??

DSagent

Ти явно не си имал работа с адвокати. И за протокола: Говорят си двама журналисти, пострадали от адвокати. Единия казва: Измислил съм име на статията ми за утрешния вестник - "Хиляда адвоката на дъното на океана", как мислиш? Другия отговаря: Мисля че това е едно добро начало.. 

Нафарфор

Този предимно води дела в Страсбург, които печели и плащаме заедно с тебе. Дали да го виним че печели?

И още: предполагам си млад и ентусиазиран от 30 годишни вицове. Има много още да откриваш..

майор

Ами плащаме, нафърфорий. Плащаме заради такива като Гешев. 

Su38

Ти, очевидно, не си имал работа с прокурори. Пощата ми във форума е истинска, ще се срещнем и ще ти покажа истински документи. Ще ти падне шапката.

segal

На Радев му махнаха верните генерали шефове на НСО и Разузнаване (Шпионаж) и в тези смутни времена Президентът е смутен. Естествена. Натюрлих. 

momon

Михаил Екимджиев яко е бръкнал в раната гербаджийска. Но не е издал някаква тайна. При Гешев недостига на умствен капацитет е очевиден.

iLimon0ff
снимка на iLimon0ff

Да бърка, лошо няма. Демокрация е.

Диагностик

„Очаквам още протести. Не изключвам вероятността да има още опити за нагнетяване на напрежението около избора на главен прокурор“, заяви пред БНР Боян Магдалинчев – представляващ Висшия съдебен съвет (ВСС).
„С такива действия се целят две неща. Първо – да се активира обществената нагласа срещу този кандидат. Второ – чрез тези действия да се мотивират някои от членовете на ВСС да не гласуват така, както са решили предварително или съобразно качествата на кандидата“, изказа мнение той в интервю за предаването „Неделя 150“.
„Към този момент нямам съмнение в качествата на Иван Гешев, които той показа като заместник главен прокурор и ръководител на Специализираната прокуратура. Времето  ще покаже дали той ще се наложи в съответствие с изискванията на закона като ръководител на прокуратурата, ако бъде избран. Поне засега, той показва една решителност за налагането на закона. Искрено се надявам всичко, което се предприема от страна на прокуратурата, да е в съответствие с Конституцията и изискванията на законите в страната“, коментира Магдалинчев.
Според него Иван Гешев не отрича разделението на властите: „Според мен идеята му е да се бори с престъпността с всички възможни средства и когато е необходимо, и комуникация между властите, а не да отрича разделението на властите – аз така го разбрах“.
Магдалинчев подчерта, че никога не е имало така организирана кампания срещу определен кандидат за главен прокурор: „Онзи ден ми направи впечатление на митинга пред Съдебната палата - яки момчета с черни потници и по чехли – едва ли те толкова добре разбират какво значи избор на главен прокурор. Останах с впечатление, че те не са от хората, които могат да имат поглед за качествата на главния прокурор и да могат да изведат своята теза дали той трябва да бъде или не. Дали те са засегнати, дали са част от някакви групировки или някой ги използва – не мога да кажа“.
Според него се създава масова психоза и масово настроение срещу избора на Гешев. Най-вероятно има други интереси на заден план, които не биха желали точно този човек да бъде главен прокурор, предположи Боян Магдалинчев и добави: „Виждаме и политически лидери, които присъстваха на тези протести и те организираха протести. Видях бившия министър на правосъдието Христо Иванов. Този закон за съдебната власт в настоящия си вид в огромната част е негово дело, когато беше министър, не малка част. Той беше човекът, който готвеше промените в Конституцията. Той сега участва в протеста, който всъщност като че ли не приема това, което той подготвяше и налагаше като министър“.
Боян Магдалинчев остава на мнение, че е по-добре да има няколко кандидати за поста на главен прокурор.
 

Диагностик

Името на главния прокурор Сотир Цацаров, чийто мандат като обвинител №1 на България изтича на 10 януари 2020 г., е сред обсъжданите кандидати за нов директор на антикорупционната комисия КП КОНПИ.

Антикорупционната комисия остана без директор това лято, след като председателят Пламен Георгиев подаде оставка на 31 юли, а по-късно бе изпратен консул във Валенсия. 

segal

Поне засега, той показва една решителност за налагането на закона.

Главният прокурор Гешев решително ще налага закона. 

Нящо взеха да ми се святкат в главата самолетни, афтобусни и даже влакови разписания. 

Щото досега закона го налагаха чрез присъди съдиите. Които очевидно намекват, че народът е по чехли и няма акъл да избира прокурори. 

първолета

Аха, Магдалинчев, разбрал Гешев - последният не отричал разделението на властите, а  "когато е необходимо, и комуникация между властите..." Е, имаме и примери за "комуникация": спецпрокурори протестират мярката за неотклонение на Иванчева, преди съдията по делото да е издал съдебен акт; ръководителят на спецсъда Ушев (ей, само Каишков липсва) посещава нещастния съдия и му нарежда спешно да се произнася по искането на прокурорите. Те това е "комуникация", специализирана.

А върхът на умственото равнище на цитирания е хипотезата, че онези вратове на протеста били засегнати вероятно от дейността на Гешев. Затова протестират срещу протестиращите.

JollyRoger's

Залезът на Демиурга. 

Magi

По лошо е положението от това което описва адв. Екимджиев, но все пак говори човекът, а тия които говорят истината са много малко. Сигурна съм , че Президентът няма да подпише указа, но това не върши работа.

iLimon0ff
снимка на iLimon0ff

Правилно, Тов. Маги, ситуацията е революционна! Капеесесбекапе, ураааа

JollyRoger's

Камарад, поради пълния разпад на кочината, е разбираемо усилието ти да скандираш герберастки мантри върху останките от нея. Ама вземи правилната песнопойка! Сега сте на маршовото парче "Ге-Шеф или смерт". Етичната комисия на ГРОБ разрешава и на Мюнхенски германски да се цепиш. Предвидили са и суджук... ?

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

Очаквам още протести. Не изключвам вероятността да има още опити за нагнетяване на напрежението около избора на главен прокурор“, заяви пред БНР Боян Магдалинчев – представляващ Висшия съдебен съвет (ВСС).

Това е лицето, което по обществената телевизия заяви , че Гешев се бил самодисквалифицирал , че" няма никакво основание да се твърди, че предстоящият избор (на главен прокурор) е предрешен". Ти си му вервай....

Su38

Множествара на пристрастията про- и анти- Гешев във форума са идентични с про- и анти- ГЕРБ.

Заключения: 1. Ясно е кой стои зад тези скандали. 2. Очевидно има мобилизирани в защита на "правата" линия.

Weiß

В България е налице пълзящ прокурорско-олигархичен преврат

Почти невъзможно е да се извърши преврат в страна, в която властта е функция на външни сили.

При необходимост те просто сменят властта.

 

ArcheoBG

Стигаш до "случващото се с русофили е недопустимо..." и няма какво да четеш повече глупостите на тоя.

fierсe
снимка на fierсe

само дето на тоя не мож му стъпи на малкото пръстче ?

paragraph39

Да си кажа и аз мнението:

Ако Н. Малинов е извършвал "шпионска дейност" в полза на чужда държава или организация, но като ЧАСТНО/физическо/ лице, тогава НЯМА никаква причина в казуса да се замесва НПО "Русофили"!

А ако Н. Малинов  е извършвал "шпионска дейност" в полза на чужда държава или организация, но като упълномощено от НПО "Русофили" лице да извършва тази "шпионска" дейност, тогава Прокуратурата трябва незабавно да поиска от Съда прекратяване/ликвидиране/ на НПО "Русофили"!

КАЗАХ!

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×