Медия без
политическа реклама

От днес официално падат част от ковид мерките

24 Февр. 2022
Ограниченията падат официално в заведенията
Илияна Кирилова
Ограниченията падат официално в заведенията

Както обеща българското правителство, от днес започва официално поетапно сваляне на ковид мерките. По преценка на собствениците и организаторите в заведения и на публични мероприятия посетителите ще влизат без зелен сертификат. Документът обаче остава задължителен за персонала. Както е известно, това положение и досега бе характерно за заведенията, но неофициално. Очаква се сертификатът да падне напълно на 20 март.

За децата вече се разрешава провеждането на извънкласни занимания, но при ограничение до 12 в група. Малчуганите трябва да носят маски, да се проветряват помещенията на всеки час, а и да се извършва дезинфекция.

Заповедта за отпадане на задължителното изискване на зелени сертификати на входа на обществени обекти вече е подписана от здравния министър и публикувана на сайта на здравното министерство, съобщиха оттам тази вечер.

Междувременно положителните проби у нас отново са около 15% (по точно - 15.5%), колкото бяха и в предишни дни от седмицата. Статистиката за денонощието сочи, че новите случаи са 3411 от 21 984 направени теста. 4712 пациенти са в болница, 537 от тях - в интензивно отделение. Излекуваните за последното денонощие са 8490 души. Починалите - 53, като 94% от тях не са били ваксинирани.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

мерки, ковид мерки

Още по темата