Quantcast
Детските градини ще отворят най-късно до 21 декември | СЕГА
facebook
twitter

COVID-19

Детските градини ще отворят най-късно до 21 декември

Учениците ще се върнат в училище на 4 януари
374
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

"Най-късно на 21 декември ще отворим градините, а учениците няма смисъл да се връщат на училище за два дни преди Коледа -  22 и 23 декември, по-разумно е да тръгнат на училище на 4 януари". Това обяви министърът на образованието Красимир Вълчев пред Би Ти Ви, като уточни, че завръщането на учениците в клас зависи от развоя на епидемичната обстановка. Решението на университетите кога да отворят отново врати ще е най-вероятно на ръководствата им след Нова година.

"Направихме всичко възможно училищата да осъществят максимум обучение в електронна среда, но фактът е, че училища и детски градини са среда на многочислено, многочасово взаимодействие. Няма съмнение, че децата са приносители. Като цяло трябва да намалим средата на взимодействие", призна Вълчев.

Той посочи още, че в последните седмици имаме много заразени учители с коронавирус, както и смъртни случаи сред тях. Най-важното е сега да съхраним живота и здравето на учителите. После отново каза, че пропуските в обучението на учениците могат да се компенсират през лятото. "Животът на хората не може да се компенсира. Най-важното е сега да намалим натиска върху здравната система, след това вероятно ще се върнем към варианта на редуване", допълни той.

Учителите трябва да бъдат едни от първите групи ваксинирани, редом с лекарите, смята Вълчев.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Австрия удължи пълното затваряне до 7 февруари

18.01.2021

Обновена

1501 13
Само 19 души са докладвали леки реакции от ковид-ваксината

18.01.2021

Обновена

1947 59
България ще получи само половината от чаканите утре 35 000 ваксини

17.01.2021

Обновена

5687 95

Коментари

пенико

Ще ги отворят .... ако преди това не ги затворят отново.

Влез или се регистрирай за да коментираш