facebook
twitter

Горещи новини

Депутатите подкрепиха законопроекта за Брекзит на второ четене

С 322 гласа „против“ и 308 „за“ обаче те не се съгласиха разглеждането на проектозакона да продължи само три дни. Туск ще посъветва ЕС да одобри отсрочка
3970
EПА/БГНЕС архив

Депутатите в британската Камара на общините гласуваха законопроекта за споразумението за напускане на ЕС да премине в следващата фаза на парламентарния процес, предава БНР. Депутатите обаче отхвърлиха при последвалото второ гласуване предложената от правителството програма законопроектът да бъде обсъден за три дни.  В резултат на това Борис Джонсън потвърди, че се отказва от законопроекта за прилагане на сделката, въпреки че парламентът го прие.

С 329 гласа „за“ срещу 299 „против“ или мнозинство от 30 гласа депутатите осигуриха първата победа на Борис Джонсън при гласуване в Камарата на обините и първото гласуване изобщо в полза на споразумението за Брекзит. Този резултат дойде, след като депутати от основната опозиционна Лейбъристка партия, които представляват общини, гласували за Брекзит, подкрепиха правителството. 

Мнозина от тях се надяват, че на по-късен етап ще могат да внесат поправки в текста. Голяма роля за вота изигра също заключителното изявление на министъра на правосъдието Робърт Бъкланд, който обеща, че до юли следващата година ще има гласуване за удължаване на преходния период, в случай че няма достатъчен напредък с търговското споарзумение.

С 322 гласа „против“ и 308 „за“ обаче депутатите не се съгласиха разглеждането на проектозакона да продължи само три дни. 

Борис Джонсън изрази разочарование, че не е приета неговата програма, отказа се от проектозакона, защото не иска отлагане и заяви, че сега ЕС трябва да реши как да отговори на парламента на искането за отлагане на Брекзит. 

Докато ЕС не постигне решение, ние ще задържим законопроекта, каза министър-председателят. 

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск ще посъветва 27-те страни-членки да одобрят искането на Великобритания за нова отсрочка по Брекзит, съобщава в същото време БНТ. Джонсън каза, че ако процесът се забави твърде много, той ще изостави сделката за Брекзит и ще се опита да прокара идеята за предсрочни избори. Не се очаква да има извънредна среща на върха, като вместо това, страните ще одобрят искането на Лондон в писмен вид.

29

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Лондон: 47 години в Евросъюза стигат

16.12.2019

17
Лондон няма да допусне нов референдум за независимост на Шотландия

14.12.2019

3572 66
Борис Джонсън призова към помирение поддръжниците на ЕС

14.12.2019

475 6

Коментари

МиТу

Съвсем се оплетох с тия

urupuchi

Велика, друг път. Великолепна Британия!👌

ПС. Кво се случило с фризьора на Бо?! Притеснителна работа.

wreckage
снимка на wreckage

В резултат на това Борис Джонсън потвърди, че се отказва от законопроекта за прилагане на сделката, въпреки че парламентът го прие.

 Беше обещал да се одкаже, но не се одказа, натисна му "пауза".

 

Преди тва беше обещал по-скоро да умре фкофите, одколкото да поиска удължаванка. Поиска я.

Преди тва беше обещал да нема граница между Великобритания и Сев.Ирландия. Сделката му установява тази граница.

Преди тва беше обещал, че UK излиза од ЕС на 31 тоя месец. Не излиза.

Бухта

И за едни булдозери беше обещал нещо.

И че няма да лъже повече май беше обещал.

Че и на оная зъбата херинга е обещал разни неща, комай

Кире

Да ви съобщя, че бизнесът не чака. Докато тия се натутат и установят, сума ти фирми се прехвърлиха от Британия на континента. Трябваше да излязат без никва сделка и то преди 2 години. Вече щяха да са потушили щетите.

wreckage
снимка на wreckage

Donald Tusk✔

@eucopresident

 

Following PM @BorisJohnson’s decision to pause the process of ratification of the Withdrawal Agreement, and in order to avoid a no-deal #Brexit, I will recommend the EU27 accept the UK request for an extension. For this I will propose a written procedure.

7,940

11:15 PM - Oct 22, 2019

https://twitter.com/eucopresident/status/118673795...

 

Сега Боджо нема как да праи избори, обещавайки no deal Brexit. Може само да рекламира своята миризлива сделка.

Доц.Трътлев

От цялата дописка ме впечатли това долу.

 "Този резултат дойде, след като депутати от основната опозиционна Лейбъристка партия, които     представляват общини, гласували за Брекзит, подкрепиха правителството." 

 

дъртреалист

А мен ме впечатли това

ЕС трябва да реши как да отговори на парламента

а сега, де... 

Направо, оня дето все вика - САЙЛЪНСССС! 

да ходи в Брюксел и да се разбират. 

 

cisco1

Останаха 8 дни

JollyRoger's

Dead in a ditch... Но с ерекция... 😁

Айде, избори преди Коледа и Goodbye BoJo... 

ЗИП
снимка на ЗИП

Трябва да се отбележи, че това е първа победа на британски прдмиер по темата Брекзит в Парламента !

 

Джонсън малко пренатяга гайките използвайки "рекета" на ЕС който още не е гласувал отлагане.

 

Нема никъф проблем да има "техническо отлагане" с неколко седмици.

 

Но според мен "машината Брекзит" се задвижи от мъртвата точка...

Диагностик
ruff

Великобритания и ЕС създадоха перпетуум мобиле!!! така могат си преговарят докогато искат! при което едните се въползват докрай от права, без да имат задължения! или сами да решат какви са им задълженията... щот са в процес на напускане...

 

няма ли правила в ЕС? след 31-ви ако не си приложи правилата, Съюза ми пада в очите окончателно! то при развод щети има винаги! щом се е стигнало да там - всеки да получи каквото е надробил. да си носи последствията. никой не ги е бил по главата англичаните да влизат в ЕС, никой не ги бие и да напускат.

 

отделно: колко пъти при всяка новина за хода на Брекзит "мръдна" лирата? нагоре и надолу? и кой печели от това? същите могат само това да "работят" вечно! и за колко сапунки сюжети само. в безкрая...

ЗИП
снимка на ЗИП

Кви правила ? Има си ги.

 

Не трябва да се драматизира. 

 

Важно е, че Джонсън има 329 гласа за сделката си. Депутатите сега просто ще се държат, кат госпоица, която иска малко повече "ухажване"....

 

:)

vasilevil

Много са ми смешни тия депутати като ги гледам как се гъчкат по тия пейки.

Бухта

Аз живея на сигурно за лейбъра място, което масово гласува за Е. Нашият дупетат вчера е подкрепил сделката на боджу, като неблагоразумно съобщил по телевизията, че дори не я е чел.

 

Няма да ви обяснявам колко са доволни избирателите. Днес избранникът ще има да чете гневни имейли.... Но поне либдемите имат вече ОГРОМЕН шанс. Вчера имаше здраво дране на червени ризи по форумите 

wreckage
снимка на wreckage

Важно е, че Джонсън има 329 гласа за сделката си. Депутатите сега просто ще се държат, кат госпоица, която иска малко повече "ухажване"....

фсъщност няма. Част од гласувалите за сделката я поткрепиха, за да могат после да я поправят - митнически съюз със ЕС, референдум, закачане на правата на работниците, околната среда, правата на потребителите, стандартите за храните към динамиката на европейското законодателство ф теа области.

 

Сделката на Боджо е мъртва и Боджо е наясно с тва. 

sega_reader

Тотална каша.

И защо така умната, интелигентна, изключителна и напреднала за времето си Британия, се опетла и вече години не може да реши въпрос, по който се е произнесъл негово величество избирателя ?

Демокрация, а ?

Май, май.

wreckage
снимка на wreckage

И защо така умната, интелигентна, изключителна и напреднала за времето си Британия, се опетла и вече години не може да реши въпрос, по който се е произнесъл негово величество избирателя ?

защото няма такова нещо като "негово величество избирателя". 

 

1.Торитата национализираха един техен теснопартиен психически проблем и го "решиха" по най-дебилния начин.

 

2.Дебилният референдум беше проведен ф FPTP mode.

Фдържавите, които имат неква култура на провеждане на референдуми(Ирландия, Швейцария, Дания и т.н.) тоя референдум щеше да е невалиден, предвит че за нито ена од двете опции немаше поткрепа одстрана на над 50% од избирателите(37% за излизане, 36% за оставане), затва че не беше предшестван од дефинирана од законодателя рамка, кво точно излизане се предлага, затва че немаше разяснителна кампания за ефектите од излизането, за тва че брекзитджиите лъжеха като цигани(350милки седмично за NHS, Турция флиза ф ЕС, HAVE THE CAKE AND EAT IT и т.н.).

 

3.Референдумите per se имат ноо малко опщо с демокрацията, доколкото налагат бинарен избор върху крайно комплексни опществени състояния и одношения.

 

4.Членството ф ЕС не беше и не е причина за проблемите на мнозинството британци, съответно излизането од ЕС не решава нищо. 

 

sega_reader

Съгласен съм с написаното от теб.

От 1990 г. си задавам въпроса "Защо изборите у нас са легитимни след като само в началните години избирателната активност бе висока, а напоследък е унизително ниска?

Сутринта при Хекимян имаше един човек, който показваше графики от изследване.

Кое бе интересното ?

Толкова процента за едните, толкова за другите, а най отдолу два големи стълба. Единият "не мога да преценя", а другият "няма да гласувам".

Последните два бяха с по 20%, т.е. още сега преди изборите едни 40% от българите са се изключили от избора.

И това ми било демокрация, когато мнозинството решава какво да бъде.

На последните избори за ГЕРБ гласуваха 9% от избирателите/преизчислено от онези 30% на ЦИК/

Мнозинство, а ?

Демокрация, а ?

Каквото каже Вашингтон това става.

kaily
снимка на kaily

Както неведнъж съм казвала, да кажа пак

Една топлофикация у нас за един блок от 40 или 100 апартамента иска мнозинство от 2/3 от всички собственици за отказ от парното, в Англия от гласували по-малко от половината много малко над половината решиха да излизат и това стана задължително. 

За такива важни въпроси софийска топлофикация се оказва по-умна от цела британска империя.

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

Част од гласувалите за сделката я поткрепиха, за да могат после да я поправят - митнически съюз със ЕС, референдум, закачане на правата на работниците, околната среда, правата на потребителите, стандартите за храните към динамиката на европейското законодателство ф теа области.

Съмнително е дали ще успеят да съберат достатъчно гласове за да прокарат такива поправки. 

wreckage
снимка на wreckage

мързи ме да спекулирам, но ако не ме мързеше, щех да заявя, че за 

 

1. митнически съюз със ЕС и закачане на правата на работниците, околната среда, правата на потребителите, стандартите за храните към динамиката на европейското законодателство ф теа области  биха гласували на само фсички изгонени торита, но и някои од неизгонените. DUP би се нацупил на митническия съюз, но има вероятност да го предпочете пред миризливата Боджова алтернатива. Но дори без DUP има потенциал за мнозинство.

 

2. За закачане на правата на работниците, околната среда, правата на потребителите, стандартите за храните към динамиката на европейското законодателство ф теа области  биха гласували фсички без ERG. Още снощи Боджо и Бъкланд обещаха тва да са задължителни условия за третото четене.

 

3. За референдум е най-тънко предвит, че  DUP са протиф, около половината од изгонените торита са за, а поне 5 човека од лейбъра биха били протиф.

 

Тва разбира се е moot point, предвит че Боджо тури целата операция на трупчета и не се знае как ще продължи.

 

 

 

 

Dorcas

За да се приемат каквито и да било поправки трябва да се съгласят и двете страни.

В този случай, дори и във Великобритания да се разберат, се съмнявам, че от ЕС ще приемат поправките.

wreckage
снимка на wreckage

ще ги приемат, щото не ги бъркат.

Dorcas

Ако не ги бъркат защо не са включени още от началото в сделката, а трябва да се вкарват с поправки?

wreckage
снимка на wreckage

защото са проблем на британците, а не на ЕС.

 

ЕС е ок с тва да има митнически съюз с UK, с динамичната хармонизация на правата на работниците и потребителите/с динамичната хармонизация на правилата за околната среда ф съответствие с европейското законодателство и с потвърдителния референдум за одобрение на крайния вариант на споразумение. 

 

 

First Strike

Дебилният референдум

Ти па си ноо убаф.

ИвКо

 Единият "не мога да преценя", а другият "няма да гласувам".

Значи са изразили мнение, че нямат нищо против нито едните, нито другите. И при референдумите би трябвало да е така, логично и демократично е гласуващите да управляват, негласуващите по скоро изразяват своето съгласие с когото и да е щото ако не са съгласни са щели да гласуват. 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×