Медия без
политическа реклама

Депутат от БСП: Италия си гори боклуците в наши ТЕЦ-ове

Някои централи имат становище от РИОСВ, че няма нужда от оценка за въздействието върху околната среда, допълни Таско Ерменков

26 Авг. 2019
Илияна Кирилова

"В нашите ТЕЦ-ове Италия си гори отпадъците. Италианци плащат по 50 евро на тон за боклук, който да бъде докаран в България и да бъде изгорен в някоя от топлоцентралите ни"

Това обяви депутатът от БСП Таско Ерменков през "Нова тв". Той заяви още, че на няколко пъти е бил сигнализиран от граждани в Сливен и Перник за този проблем.

,,Ако наистина такива отпадъци биват изгоряни в ТЕЦ-овете ни, то това е изключително опасно за здравето ни. Това е проблем, който засяга качеството на живот. Нещо повече, имам информация, че на няколко от централите им е издадено становище от РИОСВ, че не е нужно да правят оценка за въздействието върху околната среда, което е скандално'', коментира още Ерменков.

Той коментира и цената на електрическата енергия в България: 

,,Общата картина изглежда така, както сме я описали от 2017 г., когато беше първият скок на цените. Когато се вдигне цената на енергията, се вдига цената на всичко по пътя. Печалбата отива при този, на когото са му позволили да има господстващо положение на енергийния пазар''.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата