Quantcast
ДАНС разпитва над 2 часа ръководството на БНР | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

ДАНС разпитва над 2 часа ръководството на БНР

Все още не е ясно дали ще бъде приета оставката на директора на "Хоризонт" Николай Кръстев, който свали Силвия Великова от ефир
3311
Илияна Кирилова

Повече от два часа ръководството на БНР е било на разпит в ДАНС вчера, съобщи БНТ. В агенцията по национална сигурност са били привикани генералният директор на радиото Станислав Костов и подалият оставка директор на програма "Хоризонт" Николай Кръстев. Двамата не са коментирали подробности след разпита пред чакащите ги журналисти.

В четвъртък и петък в държавното радио се разрази грандиозен скандал със свалянето от ефир на журналистката Силвия Великова и отстраняването й от съдебния ресор, който тя отразява от дълги години. След бурно недоволство, Великова бе върната на работа, но вчера сутринта програма "Хоризонт" спря излъчване под претекст, че се прави профилактика. Неофициално се разбра, че никой от журналистите на радиото не се е съгласил да поеме сутрешния блок на мястото на Силвия Великова.

Спирането на излъчването предизвика активизация на всички институции. По разпореждане на прокуратурата ДАНС, СЕМ и КРС започнаха проверка защо е спряло излъчването на програма „Хоризонт“ на 13.09.2019 г. между 06:00 и 11:00 часа. Според ДАНС спирането на излъчването е създало опасност за застрашаване на националната сигурност, предвид статута на БНР като стратегически обект, който трябва да подпомага и опазва гражданите в случай на необходимост от уведомяване и предупреждаване на населението при бедствия, аварии и кризи.

Проверката е под прякото ръководство на зам. главния прокурор Иван Гешев, въпреки че Силвия Великова смята, че е отстранена именно заради критиките си към него. "Имах разговори с досегашния директор на радиото и с новия, в които ми беше казано, че натискът за свалянето ми от ефир е толкова силен, че заплашва едва ли не радиото, защото ако не бъда свалена, ще бъде съсипано радиото. Приемам станалото като цензура", казa Великова пред "Дарик радио".

ДАНС, СЕМ и КРС имат тридневен срок да установят причините, довели до спиране на ефирното излъчване на програма "Хоризонт", съобщи и БНР. Медийният съвет и КРС вече съобщиха, че работят по въпроса и резултатите се очакват в началото на следващата седмица. Медийните надзорници също ще изслушат генералния директор и управителния съвет на радиото.

 

17

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Вяра и доверие в Зоната на дискомфорт

17.01.2021

Г-н БАЛЕВ

1145
Как избегнах намеса във вътрешните работи на Америка

10.01.2021

Г-н БАЛЕВ

2291 5
"Хоризонт" и "Христо Ботев" на БНР стават на 50 г.

04.01.2021

268

Коментари

JollyRoger's

Главанашка сюита за кавал, гайда и цуктромбон...???

Върлаам
снимка на Върлаам

И как радио което освен работещите в него не слушат застрашава нац сигурност и от кой че  не знам македония или косово ще нападат булгаристан?

скайспирит (непроверено)

Не знам ДАНС какво има предвид  под "спиране на излъчването", но такова реално не е имало. В колата  най-често радиото е на "Хоризонт", и онази сутрин помислих, че  се е повредило, защото показваше сигнал на 103.0 MHz на максимум. В случая не е имало звук от студиото. Грешката им е, че е можело да пуснат някакъв фон, за да не се шашкат хората. 

 

п.с. досещам се какво е станало. Всички, които имат отношение към излъчването на предаването са били на място - звукооператори, техници, редактори и пр. Просто зад микрофона в студиото не е имало никой.  ? 

Хумангоид

Някакъв фон, а? Например Let it be?

Хумангоид

Абе това... прокуратурата има ли права да разпореждана ДАНС, СЕМ и КРС?

JollyRoger's

Каква прокуратура? 

Stern

Всичките Му служби и комисии се хвърлиха да разследват спирането на програмата, само и само да се отклони вниманието от:

Имах разговори с досегашния директор на радиото и с новия, в които ми беше казано, че натискът за свалянето ми от ефир е толкова силен, че заплашва едва ли не радиото

Но, както винаги, минава за 80% от мат'ряла.

kaily
снимка на kaily

Някои даже какво е национална сигурност не знаят, ама спамят ли, спамят..

Воден прах

Числото 111 не е ли елемент от националната сигурност?

Желязко Желев

                  Моите очаквания са:

             1. Главанак #1.......................................

             2.Главанак #2...........................................

             3.Главанак #4.................................

                Те и оня ден бяхан същите.Лошото е че днес и Б.Б очаква същото.

                Много ми е интересно как проверяващите ще си впишат имената в списъка по горе.Ще умрем от смех.Глупоста няма граници.Да видим какви ще преодолее до няколко дена.ХА-ха-ха- хак.

маняна
снимка на маняна

Разпитаните са признали участието си в руска хибератака с цел метеж и оцтраняване на единствената кандидатура за глафпоркурор и са поели отговорнос за саботажа на моста от магистрала Струма, палежа на гуми край Шумен и покачването на лихвите по амерканския външен дълг.

принцеса Даяна

 JollyRoger's, недей да спамиш и да се фукаш с късогледството си. Ако, повтарям АКО ще се бориш срещу Тирана прави го както трябва, а не отбивай номера. Кaжи го в прав текст като храбрата Корнела "диктатура & мракобесие!".

 Мракобесие означава, че у нас вече нямя ден, а само нощ и мрак и касапите на Тиранина "бесят в мрака". Това е то  мракобесие, другарю! ?❗️

JollyRoger's

Уважаема, по-добре си гледайте реването, вместо да ми давате наклон в живота.

Сабахлем забърсахте ли Му портрета и целунахте ли Го трижди? Това Му дава сили да се бори с главанаците и да Ви построи персонално стадионче за овчарски скок и мятане на гюле, към които имате слабост.

Дерзайте и не забравяйте да дишате. ?

Звън®
снимка на Звън®

Уважаеми JollyRoger's, позволете да ви обърна внимание на поне две неточности. В днешни дни Неговите почитателки нито целуват портрета Му, нито е нужно да кулинарят реване. Негово Пожарникарство благородно е предоставил на всички свои поклонички партиен високопроходим вибратор. Освен евродоказаните си сексуални умения, този вибратор напълно отменя домакинята в кухнята. Неговите супи, мусака, руло Стефани, кюфтета по чирпански са ненадминати! Освен това той решава в свободното си време кръстословици, судоку и попълва статуси в социалните мрежи. Това е - останалото е мълчание.

принцеса Даяна

Звън®, правилно си се насочил към майтапи. Но ще ти обърна внимание на още една неточност на уважаемия Джоли веселяка. Веселият Роджър обича да се заяжда, но се сърди да се заяждат с него, все едно да пийва и се весели в кръчната и да не плаща. Докато Негово Високопожарникарство не се заяжда с тези които се заяждат с него и е пример за всеки интелектуалец. Мдаа...

JollyRoger's

Да не би в свободното Ви от мятане на гюле време да се отдавате на сервитьорство в БанкИ, та така издълбоко познавате Неговия благ нрав? Толкова е мек, че охотно лъже по три пъти на ден, за да не нарани нежната Ви душа. А и винаги си плаща - от хазната. Споделете, моля, оставя ли Ви редовно бакшиш, или само Ви прегръща и мачка? За по-голяма достоверност на портрета Му.

И да Ви напомня - дишайте дълбоко. 

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Ох, мракобесие ще рече хавата,когато се разпълзят бесове, нароили се изот мрака.

Светлото ги дразни, ама то се не гаси по заповед бесовска.

Бесовете и бесчетата умрат да се правят на душки.

Обаче по делата ще ги познаете.

И по приятелите им.

Влез или се регистрирай за да коментираш