Quantcast

Медия без
политическа реклама

ЦИК глоби Каракачанов с 2000 лв.

08 Авг. 2019
Илияна Кирилова

Централната избирателна комисия глоби лидера на ВМРО и министър на отбраната Красимир Каракачанов с 2000 лв. заради използване на националното знаме в предизборен материал, предаде "Дневник".

Решението на комисията е взето на заседание в сряда, след като административното нарушение е установено на 5-и май. Глобата е на името на Каракачанов като председател на партия ВМРО-БНД. Той е обжалвал решението на ЦИК за установяване на нарушението, но от комисията имат доказателства, a в решението пише, че "не са налице предпоставките за приемане на случая за маловажен, неправилен и незаконосъобразен". То подлежи на обжалване пред Софийския районен съд.

Самото нарушение е предизборен репортаж, излъчен в рубрика "Евроизбори" на телевизия "Европа", за среща на кандидатите за членове на Европейския парламент на ВМРО начело с водача им Ангел Джамбазки в централата на партията със синдикалната организация на Българските полицейски синдикати. Разговорът бил част от съвместна инициатива с европейски синдикални организации. В срещата е взел участие в качеството му на председател на Съвета за социално партньорство и заместник-министър на МВР.

В репортажа са коментирани събитията в Куклен, при които след битови скандали полицейски екип беше нападнат. По този повод водачът на евролистата Ангел Джамбазки сравнява реакцията на българската с брюкселската полиция при овладяване на улични безредици с използването на огнестрелно оръжие. В два от кадрите на репортажа е показано националното знаме редом със знамето на Европейския съюз и партийното знаме на ВМРО–БНД.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Кого бихте подкрепили за кмет на София?