Медия без
политическа реклама

Александровска болница получава над 4 млн. лв. за ремонт и оборудване

23 Дек. 2019
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Повече от 4 млн. лева ще получи предколедно едно от най-старите лечебни заведения у нас – Александровска болница в София. Средствата ще отидат за ремонтни дейности на сградния фонд, който се намира в окаяно състояние.

Общо 3 320 000 лв. отпусна Министерството на здравеопазването в изпълнение на Програмата за ремонт на сградния фонд на УМБАЛ "Александровска" ЕАД, представена пред МЗ през септември 2019 г. Средствата ще бъдат използвани за:

- Пребазиране на Клиника по алергология в сградата на Клиниката по кожни и венерически болести, където вече се извършва ремонт – 300 000 лв.;

- Ремонт на Клиника по хематология, за която предстои обявяване на процедура за избор на изпълнител – 1 020 000 лв.;

- Ремонт на останалите клиники, помещаващи се в сградата на Пропедевтика на вътрешните болести – 2 000 000 лв.

С решение на министъра на здравеопазването за болницата са отпуснати още 800 000 лв. извън Програмата за нови асансьорни уредби, ремонти в клиниката по хемодиализа и по психиатрия, както и за закупуване на оборудване в клиниките по съдебна медицина и по патология.

От болницата коментират, че със средствата ще бъдат ремонтирани клиниките, които функционират в най-тежките условия в най-старата сграда на Александровска болница, построена преди 135 години.

Още по темата