Quantcast
Размножаване с невиждана ярост | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / После

Щаб след щаб

Размножаване с невиждана ярост

Или за тънкия баланс между личния и обществения интерес
автор
Г-н БАЛЕВ
3 475
 Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

Навремето имаше едно предаване "Гол след гол", сега в нашите домашни арести гледаме ежедневно предаването "Щаб след щаб".

Имаме Щаб на генерал Годжи, който е казионен и носи основната отговорност какъв акъл се дава на Главата, която решава.

Имаме и Алтернативен щаб на проф. Коста Костов - пулмолог, съперник и личен враг на генерал Годжи, освен това литератор с голям ищах за медийни импресии. Но това е Алтернативен щаб секонд. 

Преди това Алтернативен щаб прим направи Иван Гешев в прокуратурата и даже се опита да подчини Министерския съвет да му се отчита. Това беше първият случай в българската история, когато

 

Борисов прояви невижданата храброст да противоречи на Гешев

 

и да възрази, че прокуратурата не може да е началник на Министерския съвет.

Но то като цяло Гешев се доказа като ветрена мелница - премиерът Борисов какъвто и лаладжия да е, не е по-голям празнодумец от Гешев. Гешев умее да рецитира популизми, но когато няма готов текст, се вижда разликата с Борисов - Борисов може да направи 1 час импровизирано 1 man show и да скъса от смях народа, докато се хвали безсрамно, цитира по вдъхновение несъществуващи цитати и "отговаря на всички въпроси", особено на тези, които не са му зададени. 

Точно това и извършва през последните дни премиерът - окупира си щаба и изнася такива шоу програми, че народът забравя и за вирус, и за всякакви мъки човешки. После думата взема генерал Годжи и тактично, ала твърдо връща народа към действителността - мийте си ръцете и си стойте вкъщи, с невиждана ярост. 

А Гешев е рецитатор - затова хоризонтът му не е широк и той може да бъде ефективен само в своята област - показни арести, скалъпени обвинения, тормоз и унижение на арестанти от всякакъв ранг - с невиждана ярост. 

Затова и на този етап неговия щаб не го разглеждаме като явление с национално значение.

Тези всичките щабове по идея трябва да се борят с невиждана ярост срещу разпространението на коронавируса. 

Демиургът на тези щабове, техният Бащица и създател, е Нашия лидер, който си има такъв чалъм -

 

да приобщава към политиката си антагонистични вектори

 

и да ги оставя да се стрелкат един срещу друг, пък ако щат след това да се издавят в геометричното пространство под него! А той да остане на върха на геометрията.

(Както любезно са поканени да се издавят юридическите собственици на Къщата в Барселона.)

Това показва, че нашият Лидер в дни на криза мисли за народа си, но мисли и за себе си, което аз приветствам. Винаги трябва да намираме баланса между личния и обществения интерес, така че да не ощетяваме нито една от двете страни!

Как го постига Борисов? 

Чрез пъпкуване на щабове. Пъпкуването е безполов процес, както знаете, колкото и да пращате полови поздрави на единия или другия щаб с техните професионални и чисто човешки качества. Борисов създаде Костовия щаб, за да има и "второ лекарско мнение" - както постъпва човек с тежка диагноза - винаги е разумно да се потърси второ лекарско мнение, което може и да се различава от първото. 

Засега разликите между двата щаба са в отношението към масовото тестване - Казионният щаб отрича тестовете, понеже лъжат (дават погрешни резултати). Алтернативният щаб твърди обратното - масовото тестване е въпрос на националното спасение. 

По всяка вероятност Нашият лидер ще послуша и двата щаба - ще въведе масово тестване, когато това е възможно - и ще си варди рейтинга от генерал Годжи, който стана опасно популярен и задръсти интернета с мемета (киберкарикатури, шаржове, колажи и комикси). Както правилно отбеляза Борисов -

 

щом за един човек се появяват толкова шеги, значи той е значим

 

Единственото неудобство за публиката е, че получава крайно разнопосочна "информация", отговорните фактори си противоречат публично и всеки свидетел на тази каша рискува да се удави с невиждана ярост в логореята на участниците.

(За икономическите мерки не питайте. Наскоро една дама от Русе цитира "власите", както Борисов цитира Карамазови: "Да не стане, както са казали власите/комшиите: делото на давещите се да остане в ръцете на давещите се!")

Още

Кой кого трича в спецправосъдието
Окончателно: Съдът обяви ареста на Пламен Бобоков за произвол
Един и същи съдия защити Пеевски и Гешев като специална тайна

13.05.2021

4937