Quantcast
Размножаване с невиждана ярост | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / После

Щаб след щаб

Размножаване с невиждана ярост

Или за тънкия баланс между личния и обществения интерес
автор
Г-н БАЛЕВ
3 473
 Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

Навремето имаше едно предаване "Гол след гол", сега в нашите домашни арести гледаме ежедневно предаването "Щаб след щаб".

Имаме Щаб на генерал Годжи, който е казионен и носи основната отговорност какъв акъл се дава на Главата, която решава.

Имаме и Алтернативен щаб на проф. Коста Костов - пулмолог, съперник и личен враг на генерал Годжи, освен това литератор с голям ищах за медийни импресии. Но това е Алтернативен щаб секонд. 

Преди това Алтернативен щаб прим направи Иван Гешев в прокуратурата и даже се опита да подчини Министерския съвет да му се отчита. Това беше първият случай в българската история, когато

 

Борисов прояви невижданата храброст да противоречи на Гешев

 

и да възрази, че прокуратурата не може да е началник на Министерския съвет.

Но то като цяло Гешев се доказа като ветрена мелница - премиерът Борисов какъвто и лаладжия да е, не е по-голям празнодумец от Гешев. Гешев умее да рецитира популизми, но когато няма готов текст, се вижда разликата с Борисов - Борисов може да направи 1 час импровизирано 1 man show и да скъса от смях народа, докато се хвали безсрамно, цитира по вдъхновение несъществуващи цитати и "отговаря на всички въпроси", особено на тези, които не са му зададени. 

Точно това и извършва през последните дни премиерът - окупира си щаба и изнася такива шоу програми, че народът забравя и за вирус, и за всякакви мъки човешки. После думата взема генерал Годжи и тактично, ала твърдо връща народа към действителността - мийте си ръцете и си стойте вкъщи, с невиждана ярост. 

А Гешев е рецитатор - затова хоризонтът му не е широк и той може да бъде ефективен само в своята област - показни арести, скалъпени обвинения, тормоз и унижение на арестанти от всякакъв ранг - с невиждана ярост. 

Затова и на този етап неговия щаб не го разглеждаме като явление с национално значение.

Тези всичките щабове по идея трябва да се борят с невиждана ярост срещу разпространението на коронавируса. 

Демиургът на тези щабове, техният Бащица и създател, е Нашия лидер, който си има такъв чалъм -

 

да приобщава към политиката си антагонистични вектори

 

и да ги оставя да се стрелкат един срещу друг, пък ако щат след това да се издавят в геометричното пространство под него! А той да остане на върха на геометрията.

(Както любезно са поканени да се издавят юридическите собственици на Къщата в Барселона.)

Това показва, че нашият Лидер в дни на криза мисли за народа си, но мисли и за себе си, което аз приветствам. Винаги трябва да намираме баланса между личния и обществения интерес, така че да не ощетяваме нито една от двете страни!

Как го постига Борисов? 

Чрез пъпкуване на щабове. Пъпкуването е безполов процес, както знаете, колкото и да пращате полови поздрави на единия или другия щаб с техните професионални и чисто човешки качества. Борисов създаде Костовия щаб, за да има и "второ лекарско мнение" - както постъпва човек с тежка диагноза - винаги е разумно да се потърси второ лекарско мнение, което може и да се различава от първото. 

Засега разликите между двата щаба са в отношението към масовото тестване - Казионният щаб отрича тестовете, понеже лъжат (дават погрешни резултати). Алтернативният щаб твърди обратното - масовото тестване е въпрос на националното спасение. 

По всяка вероятност Нашият лидер ще послуша и двата щаба - ще въведе масово тестване, когато това е възможно - и ще си варди рейтинга от генерал Годжи, който стана опасно популярен и задръсти интернета с мемета (киберкарикатури, шаржове, колажи и комикси). Както правилно отбеляза Борисов -

 

щом за един човек се появяват толкова шеги, значи той е значим

 

Единственото неудобство за публиката е, че получава крайно разнопосочна "информация", отговорните фактори си противоречат публично и всеки свидетел на тази каша рискува да се удави с невиждана ярост в логореята на участниците.

(За икономическите мерки не питайте. Наскоро една дама от Русе цитира "власите", както Борисов цитира Карамазови: "Да не стане, както са казали власите/комшиите: делото на давещите се да остане в ръцете на давещите се!")

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Гешев: Кармата ми е да въведа справедливост чрез правосъдие

29.10.2020

1270 21
Бойко Борисов остава на домашно лечение

27.10.2020

Обновена

2585 29
Главният прокурор се самопостави под карантина

26.10.2020

Обновена

1487 22

Коментари

maestrata

Хирургически точно!Хвала!👌👍👏

F1F1

Речта на Путин на виртуалната среща на Г-20 завърши  по смисъл така: вижда се, че глобалните международни организации нямат механизми за незабавна реакция при кризи. Трябва да помислим по въпроса.

Ако не разбрахте за какво иде реч , да ви светна - нов световен ред, глобалните организации над националните правителства,

 А вие със смешници се забавлявате.

Евгения Степынова

Если вашей целью является обогащение без приложения особых усилий, то выбирайте http://sloti-azart.com/, которые всегда готовы помочь всем желающим разбогатеть.  

sharp007

Този текст ще се изучава след години.

Влез или се регистрирай за да коментираш