Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Разбраха се: третия мандат ще го пипа само Мария Бакалова

Ще го покажа на Руди Джулиани и Майк Пенс, обещава актрисата

Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

Партиите от антистатуквото се разбраха - на която и партия/коалиция да връчи президентът третия мандат за съставяне на правителство, да го даде на Мария Бакалова, тя да сформира кабинет и България да върви напред. С което партиите на антистатуквото ще покажат, че са по-сериозни от статуквото и най-после ще има истинска промяна. 
Бакалова е млада, успешна, адаптивна, космополитна и разпознаваема по целия свят. Говори езици. Има връзки с големи хора. Общувала е отблизо с Руди Джулиани, един от големите политици и адвокати на Съединените щати. 
Мерилин Монро, кумир на Бакалова, също е била близка с големи мъже в политиката, но Бакалова ще направи следващата крачка - влиза в реалната политика, за да подържи мандата, който се търкаля по жълтите павета на София като някаква медена питка. 
Бакалова едва ли ще се занимава реално с държавните дела, все пак си има успешно стартирала кариера като актриса, която може да вдъхновява, шокира, вълнува, озадачава и отвращава на световно ниво. 
Но издигането ѝ ще е знаково, че България иска промяна! 
Тя няма да се бърка много-много в държавните работи и докато България спори тя просташко изкуство ли прави или високо изкуство, през това време ще се проведат всички критично важни реформи, схеми, нахлувания в "Булгаргаз" и каквото има там още да се прави за благото на родината. 
Стига несериозни работи! Време е за действия, избирателите са ни пратили, за да управляваме и да носим отговорност! - мълват лидерите, които са толкова обединени, че дори не се цитират поотделно, а само вкупом. 
Партиите на антистатуквото са единодушни - за всичко друго може да се скараме, но за Мария Бакалова ще се обединим! 
***
Изненадващо, партиите на статуквото също са склонни да подкрепят Бакалова, защото и те се респектирали от национално-отговорния ход на антистатуквото. 
Бойко Борисов даде извънредно изявление от Зайчарника, представляващо 7-часов монолог, в който обяснява, че е най-добрият премиер, който България е имала, но за доброто на нацията ще се отдръпне и ще помага, с каквото може, ако приемат помощта му. 
"Марийчето и тя ги натърти с 200, нищо, че не взе "Оскар" - сваля шапка Борисов. - Важното е, че работи и не се дава на никого. Аз не мисля, че тя се слага, както казват за нея. Повярвайте на големия ми опит, виждал съм какво значи да ти се слагат. Слагали са ми се мисирки, миски, академици, спортисти, крадци, шоумени, кой ли не! Марийчето си играе играта, тя е целеустремен човек и ще се справи с управлението на страната. Щом аз се справих, тя също ще се справи. Не съм казвал подобно нещо за друг човек! Утре може да мисля другояче, но днес тя е най-подходящият човек. Ще заповядам на всичките си депутати да я подкрепят изцяло. Те ще ме послушат, но в този случай тяхната съвест трябва да им подскаже същото, което и аз подсказвам. После пак аз ще дойда да оправя нещата, но нека сега за известно време да управлява тя. Няма да съм неспокоен за България. Ето, оттеглям се да не дразня" - обеща Борисов и говори пред камерата на Шехерезада Рифенщал още 7 часа. 
***
Слави Трифонов наруши мълчанието си, превъзмогна болката и неразположението (физическо и политическо), и също подкрепи Бакалова. 
"Малко неудобно се получи с номинацията ми за кандидат-премиер на достойната шахматистка Стефанова - признава Трифонов. - Можеше и повече от това да направя, но не успях и сега виждам, че всъщност е било за добро. Издигнах странна кандидатура, с което показах, че не съм готов за това, което ме сполетя. Но сегашното обединение за промяна, сегашната консолидация около Мария Бакалова ми дава надежда, че и ние постепенно може да възникнем като политически образ и подобие. Докато Бакалова управлява, ние ще се учим на политика, ще подкрепяме или отхвърляме, но ще знаем, че България и без нас върви напред. Изкуството на Бакалова не е по-просташко от моето, а аз и моето не считам за просташко. Просташко е поведението на досегашния министър-председател, аз така ги разбирам нещата." - принципен е Трифонов. 
***
Единственият недоволен от политическия успех на Бакалова е нейният учител проф. Добчев. 
"Не се учудвам, че Бакалова ще успее и в това - омерзен е Добчев. - Причината за нейния успех съм аз, но отдавна съжалявам, че ѝ дадох толкова много. Покрай мен тя прочете книги, които не би прочела. Почувства неща, коите не би почувствала. Изпълни се с духовности, които нейният дух не е знаел, че могат да го изпълнят. Тя пое от мен точно толкова, колкото да злоупотреби с Високите стойности и Непреходните ценности на Духовното. Тя не може да носи този интелектуален и духовен товар, с който я нагърбих твърде преждевременно, това е грях, за който ще отговарям пред Страшния съд на Времето и Изкуството. Театърът-Слово, Киното-Откровение, Касата-Апокалипсис - това са неща, до които тя не успя да се докосне и тази моя грешка сега се мултиплицира стократно. Сторицею!" - изби го на славянски възклицания в творителен падеж режисьора и педагог, отвратен от низките страсти на тълпата, недостойна за Истински истинското изкуство на Истината.  

Още по темата