Quantcast

Медия без
политическа реклама

Люти чушки

Приказки от Оперативна програма “Съпорт”

08 Юни 2020Г-н БАЛЕВ
БГНЕС
Светна ми лампичка: Оперативна програма "Съпорт" съкратено е ОПС!

Пиперопроизводители бяха изненадани да получат повече европейски пари, отколкото са очаквали - и на Консултативния съвет по земеделие зададоха на министър Танева въпрос с такова съдържание:
- Тука очаквахме едни пари, а дойдоха бая повече. Да не ни накарат да ги връщаме в някакъв момент? Бихте ли си проверили изчисленията в министерството, моля! 
 


Министърката изпадна в потресение и секване на дъха.
- Не говорете така, скъпи пиперопроизводители! Не думайте такива работи, даже ми е неприятно, че сте си ги помислили! Баба ми навремето казваше: подарена къща на тъща назад се не връща! Ох, задъхах се. Моля ви, скъпи селски стопани, не се напипервайте излишно, не ми палете и на мене плевнята, какво ще кажат в Европа, излагаме се пред спонсорите! Вдишвам, издишвам, пари ми на носоглътката, горя, вода ми дайте, ох! Всичко е наред, само ще ви помоля да не ме цитирате извън контекста, щото ако излезе и контекстът на бял свят, олеле, много са ви люти пиперките, затова си играя с това шише вода и го катуркам по масата, не че съм нервна. Нервна ли се казва или нервена? Както ще да е, само си трайте, щото нали знаете, че прокуратурата едни работи си ги причинява, други работи не си ги причинява. Ох, леле, ако почна да обяснявам, ще пламна като факла! Значи да се разберем така: принципите, по които се разпределят средствата от Оперативна програма “Съпорт”, са много строго определени и не ви трябва изобщо да ги знаете, а още по-малко пък обществото трябва да ги знае, майко мила, горя! Горя… В Министерството ми има заразен с коронавирус, в моя кабинет, един от най-близките ми сътрудници, затварям тутакси за дезинфекция. Край на изявленията, че ако кажа още една дума, съвсем ще я оплескам! 
О, Боже милостиви, горя като в чушкопек! Но нека изпия и тази чаша, белки се прегася. 
***
По оперативна програма “Съпорт” бе вдигната хубава къща за 1 млн. в Бистрица, която беше направена на Къща за гости и база на Бистришките Тигри. Къщата в Бистрица, както стана известна сред елита, е собственост на Шехерезада Арнолдова Шварценегерова. 
Футболистите от знаменития бистришки клуб често се отбиваха за фитнес, релакс, тийм билдинг, бой с пачки, чертаене на схеми, тънки удоволствия и приказни чудеса. 
Шехерезада Арнолдова бе любезна с читателите на “После” и направи изявление специално за вас:
- Искам да благодаря на Оперативна програма “Съпорт”, че ме направи това, което съм - разкри пред вашия репортер Шварценегерова. - Аз вече няколко хиляди дни и нощи разказвам приказки на Шаха и той още не ми е резнал зелката, както направи с хиляди момичета преди мен. Но ако не бяха бонусите и бенефитите от Оперативна програма “Съпорт”, не знам дали щях да имам сили да върша своя черен труд. Мислите си, че е лесно да шушумушкаш на ухото на Шаха, но едно е мисълта, друго е да го изпиташ на гърба си, както има разлика между това да гледаш къща на картинка и това да ѝ вземеш нотариалния акт. Разликата е огромна, а моята работа е меко казано гърбеж. Нашият Шах е импулсивен, безпардонен, безмилостен и находчив в жестокостите. Той е пълен с идеи, хиперактивен и непостоянен. Често сменя настроения, винаги е прав, изцежда човека като лимон и никога не се знае кога ще реши, че е дошъл мигът за раздялата, в който с едно погалване на ятагана всичко приключва. Вярно е, че съм мъжко момиче и полицейска щерка, баща ми е Терминатор. Но за тая работа с приказките на ухото на Шаха няма школа, няма Симеоново, няма Бистришко плато, няма пик на Черни връх. През всичките тези години мотивация и воля да продължа ми даваше Оперативна програма “Съпорт”. И ето ме днес тук в Бистрица, аз не съм загубила сърцето си и както посрещам Бистришките Тигри, така ще отворя леглова база за болните от Ковид в Министерството на земеделието, храните и горите. Сърце да е широко! Това е, което исках да кажа на нашите читатели. Бъдете здрави :) 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 2 април?