facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / После

Тема с продължение и разклонения

Още записки по Симитлийската конвенция

Приятел в голяма нужда се познава
автор
Г-н БАЛЕВ
4 211
 Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

Поводът за днешната ни хроника са думите на доц. Мангъров, че Бойко Борисов в личен разговор му казал: ако бях жена, щях да правя любов с теб (малко опоетизираме цитата, принципно с други думи се изразяват тези мъже). 

Темата за приятелството е вечна тема на поетите и политиците. Поетите, ако си нямат тема, винаги могат да драснат един химн на дружбата - как истинският другар винаги ще ти подаде ръка, няма да ухажва жена ти, ще мине през огън и лед в името на безкористната привързаност и други фантасмагории. 

На политиците пък им гледат под лупа приятелствата, защото тия връзки обикновено не са чак толкова безкористни като в поемите. Някои поети дори прокламират лирическата теза, че такива отношения като на политиците не са и не могат да бъдат истинско приятелство. Но ако някой такъв поет се сближи с даден политик от силните на деня, обикновено си променя възгледите и от първа ръка се уверява, че не всички политици са такива и дори някои от тях са напълно компетентни и достойни за искрени приятелски чувства, основани на взаимно уважение, братска любов и общуване без задни мисли

През годините Нашият лидер се е самоописвал и по двата начина - и като човек с приятели, и като човек без нито един приятел. Защото е лидер обединител и заема повече позиции. 

Идентичността на Бойко Борисов е като цяло контекстова - променя се според обстановката. 

По отношение на приятелството понякога е казвал за себе си - "Нямам приятели, сам като куче седя в Банкя"; и дори "едни женски гащи няма в спалнята ми". Сиреч и приятелка си няма, и нито един истински близък, защото той няма личен живот, а цял се е отдал на обществото и практикува брахмачария. Брахмачарията е нещо като целибат и включва пълен отказ от удоволствия (полов живот, месо и животински продукти, песни, танци, таратанци), за да може човекът да отдаде силите си само и единствено за общото добруване. Примерно Махатма Ганди, баща на индийската нация, на някакъв етап от живота си минал на такъв режим и всичко си спазвал, само дето с "помислите" имал проблеми. И веднъж пил козе мляко по лекарска препоръка - след сложна морална акробатика, с която се самоубедил, че не нарушава обета си за въздържание. 

Така и Нашият лидер - като Махатма Ганди, има леки отклонения в аскетизма си. 

Затова в други ситуации честно си казва, че има цял куп нежни приятелства и истински другари. 

С Валентин Златев навремето играели карти, но спрели, защото по думите на премиера - Златев много лъжел, викал терца на вале, поп и деветка. (А Гешев наскоро каза, че с такива като Златев Главният прокурор не контактува.)

С други хора пък контактите му са по-дискретни и даже пред обществото се правят, че нямат интимна близост. Говорят си само с огледалото, а кого виждат там, си е тяхна работа. Примерно сътрудничеството на Борисов и Пеевски в Зоната на медийния комфорт е реално и вълшебно; хем си правят хубави работи, които не са за пред всички, хем са управляващ и опозиция. За разпространението на печата сте чували, че Пеевски няма нищо общо, но пък в сектора имаше известни проблеми. Борисов разреши проблемите като одържави разпространението, хвърли вестниците на пощите, и заедно с пачките вестници хвърли едни 20 млн. И Пеевски пак няма общо с разпространението, но разходите му по тая дейност чувствително се облекчиха. 

***

Що не съм жена да се раздам на истинските мъже! 

***

Сега в корона-времената Борисов отново има приятели. Те са двама емблематични лекари, които не могат да се понасят помежду си, но и двамата бяха обявени от премиера като негови близки - Мутафчийски и Мангъров. В коронарните социални процеси у нас тези двама лекари станаха лица на двете медицинско-философски течения - изолационизъм и дарвинизъм.

Борисов бил такъв приятел с Мутафчийски, че го направил шеф на ВМА и само на него давал да му прави едни прегледи. (Подчертаните пасажи са цитати.) Малко пак стана като в поговорката, че с едната ръка гали... С другата половина на мозъка злепоставя този близък приятел, като твърди, че го е направил началник. И после го праща на "интервю с райбер", където стана мазало, че много взе да вири рейтинг тоя близък приятел. 

Другият пък близък приятел - Мангъров, днеска ходи и цитира любовните признания на премиера, с което отново извади на дневен ред болезнената тема за Симитлийската конвенция и Легендата за кмета на Симитли, която няма да припомняме, защото и нас ни боли. Пък и обществото би трябвало да е научило тая легенда, всеки народ трябва да си знае митовете и да се позоваваме на тях без подробни разяснения.

Въпросът е защо Мангъров прави този странен акт на интимни разкрития - премиерът, разбираш ли, ми каза, че ако бил жена, щял да ми се отдаде без задръжки! И айде пак - лавина от недостойни подмятания, анализи, словесен разврат, духовна поквара, колажи и мемета с кмета на Симитли, Мангъров и Борисов. Фейсбук е полудял. 

А защо близкият приятел Мангъров съобщава тая смешка? Той както е близък, също се явява подчемберен, щото и в приятелството си има старшинство, нищо, че е искрена близост между равни. 

Според мен - може и да не съм прав, разбира се - Мангъров не плямпа на своя глава, а пак има някакво съгласуване и диктовка. За какво му е на Мангъров да злепоставя старши приятеля си, дето дори не му прави "едни прегледи", защото тия прегледи ги прави Мутафчийски.

Винаги съм бягал от тезата "отвличат ни вниманието с глупости", но в случая наистина прилича на такова нещо - Горанов се клати като есенен лист, а падне ли той, не се знае какво ще остане от непоклатимата стабилност. Той е повече от ключов министър, неслучайно оцеля във всички грандиозни скандали досега - НАП Лийкс и Кръстника с безплатния апартамент само да вземем. А той си седи финмин. А сега бившият уважаван бизнесмен Божков, дето и той си развали сума приятелства, един след друг вади тежки уличаващи компромати, които се трупат в кабинета на Горанов, ама той не си спомня. Много неприятен разговор, дай по-добре да си бърборим за клизми, проктолози и симитлийски глазури!

Спомняте ли си предния път, когато Томислав Дончев щеше да става финансов министър? Аз си спомням - февруари 2013. Беше номиниран за мястото на "постната пица" Дянков, ама работата не стана, щото кабинетът "Борисов Едно" падна.

8

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Елена Йончева: Ще има последствия за Борисов, не само за записа

25.07.2020

45603 99
Борисов се съгласил ЕС да "затвори" АЕЦ "Козлодуй"

25.07.2020

Обновена

СВЕТОСЛАВ ТЕРЗИЕВ, ЮЛИАНА БОНЧЕВА

37101 200
Тревогата за КОВИД-19 в екипа на Борисов се оказа фалшива

24.07.2020

Обновена

9965 144

Коментари

шиши

Виж какво, Мангъров, ако бях жена, щях да ти пусна

Твърди се, че това е посланието на симитлийската кокона към Мангъров. След тази реплика следва многозначителна тишина. 18+

fisherman

А на него му е писнало.

https://www.youtube.com/watch?v=zVtiubHb_6g&t=6s

emo1971

Допускането би било логично, ако живеехме занам ли... може би примерно в Холандия. За България обаче, ролята на алфа-мачо е решаваща. Всички помним, какво костваха напрмер на Станишев, някои подозрения свързани с Вигенин. Едва ли Борисов, умишлено би предприел подобен риск, за да прикрие каквато и да е друга издънка. По-скоро всичко си е чисто спонтанно и естествено, Освен Симитли и това с доктора, всички помним, че имаше и още един случай... част от историята около "Ти си го избра" и пр. "да не би да ги вземаме девствени"... в която Борисов в пряк текст си беше признал, че би предпочел да е пеЕерассс... т.е.... ми цели три пъти вече, при положение, че е добре известно, доколко е невъзможно, да съществува дим без огън... та... крайно време е да си признаем... представяния от медии и пр. ултра, свръх, алфа мачото Боко, несъмнено е латентен... хомосексуал...

kokojambo
снимка на kokojambo
От комундетата логиката бълва изобилно: ту милиони за гадже+дете+къща в Барселона, ту симитлийски напеви.
А разберете се за последно какви говн@ ще дъвчете, щото електоратя и досега не ви хващаше вяра, а сега - още по-малко, видно от как ви върви на избори.
Още по-видна е драстичната липса на разум у чугун-ушанките, не че някой е очаквал друго, де.
emo1971

Нищо не пречи на латентните пеЕрасси да бъдат с жени, а също и да имат деца. Точно затуй им викат и латентни, т.е. пеЕрасслъка им е строго подтистнат, прикриван, стаен... само с много редки прояви, примерно понякога с някой кмет от Симитли...

Относно комундетата... щв викате тъй на герберастията и на техните симпатизанти! Аз в БКП никога не съм членувал, нито родителите ми примерно. Да, имам някои роднини които членуваха, но имам и такива, дето са били в Белене. Съвсем естествено е обаче, когато страната се управлява от ОПГ, аз да бъда привъженик на най-сериозната им опозиция- БСП, колкото и да е слаба в момента. Тази партия поне, не се ръководи от бившо, упорито при това, тарикат-комунде, от късното БКП, какъвто и аз, пак да повторя, за разлика от мръсната мутра на герберастията, никога не съм бил. Пък и тия дето ги върши... сексуално сбърканата мутра.. Вижте например лъжите и лицемерието му, вижте го колко е щедър с чуждите... т.е. с нашите пари, вижте как ликвидира, процъфтяващия по времето на Станишев, малък и среден бизнес в България или доколко разду, паразитиращата бюрокрация на държавна хранилка, и вообще кое ли не, от това което може да се види, като негова политика... бившо тарикат-комунде от късното БКП... пар екселанс...

kokojambo
снимка на kokojambo
Долавя се някаква ревност (тип съсела<>вигенин) в иначе пак досадното писание...
sharp007

Борисов е латентен пидал и абсолютно корумпиран. Само пълни дебили, корумпета от обръчите, купени медии и платени тролове го възхваляват.

На тъщата зетя

Е това е - докато има на всяка манджа кокоджамбо, ще ядете шменти-капели! Няма друго толкоз гламаво племе, за съжаление. 

Влез или се регистрирай за да коментираш