Медия без
политическа реклама

Дума на деня

Оргия. Вакханалните потайности

25 Авг. 2022
Апостол Йоан Богослов проповядва на остров Патмос по време на оргия (художник Фьодор Молер). На този остров в една пещера Йоан написал неговото евангелие и Апокалипсиса. Но островитяните патмосчани го притеснявали с оргиите си и му пречели да се съсредоточи.
WIKIPEDIA.ORG
Апостол Йоан Богослов проповядва на остров Патмос по време на оргия (художник Фьодор Молер). На този остров в една пещера Йоан написал неговото евангелие и Апокалипсиса. Но островитяните патмосчани го притеснявали с оргиите си и му пречели да се съсредоточи.

"Това решение (за ареста) е взето на една оргия с много уиски, бяло вино, пици на кристали, и заря поръчали, с единствена задача да ме извлекат пред децата с белезници, знаейки 100%, че извършват незаконни действия и точно тези хора, които видно са корумпирани, са се захванали да правят съдебна реформа и да искат техният сатрап да е едноличен господар в КПКОНПИ". Бойко Борисов.
***
Съдът окончателно обяви за незаконен ареста на Бойко Борисов от 17 март 2022 и в коментар по тоя въпрос бившият премиер направи живописно описание на обстоятелствата, при които е взето пъкленото решение за ареста, който го направи български Навални и български Мандела - сякаш не ни стига, че си имаме български Бойко Борисов. 
Явно някой участник в оргията е решил да изповяда греха си пред Борисов, затова и последният е осведомен за тия тънки подробности в дебелото беззаконие срещу него. И така тайните станаха явни - някъде, може би в Министерския съвет, в условия на разюздан разгул, между пицата на кристали и глътката амброзия разпищолените властници решили да потормозят Борисов, пиарката му и бившия финансов министър (другите арестувани в тази паметна вечер). 
Това вероятно е станало така. 
Помътените мозъци съобразяват, че от този арест нищо съществено няма да произтече, но желанието им за саморазправа е по-силно и от закона, и от елементарните човешки чувства. 
Кирил Петков с изпокъсани копчета на ризата казва:
"Рашков! Не можем да бием Борисов на избори, но можем да го подложим на полицейски произвол. Нека му сервираме тази чаша бучиниш!"
А Рашков с поглед на кристали отбелязва:
"Прокуратурата няма да ни съдейства... Ще го държим една вечер на пейката и ще трябва го пуснем". 
"Това няма никакво значение - кандилка се като неваляшка Асен Василев. - Ще го арестуваме, ЗАЩОТО СМЕ В КРИЗА!" - крещи финансовият (тогава) министър. 
Той вероятно има предвид, че е в криза на ценностите и средната възраст. 
А Лена Бориславова, смесвайки бяло вино с уиски на кристали, измисля някакво полицейско унижение за Севделина Арнаудова. От чиста женска злоба и професионална завист...
Всичко това ние само си го представяме, защото не сме били там, а оргиите са нещо тайно. 
Оргиите като такива водят началото си от т.нар. гръцки мистерии - тайни ритуали, свързани с култа към разни богове, особено към бога на виното Дионис, който в Рим се полатинчил на Бакхус. Жриците на тоя Бакхус се наричат вакханки и съответно техните оргии са вакханалии. 
Към древните традиции на Бакхус българите са добавили и бахура - божествен протосуджук, храна на полубоговете, източник на протеини и наслада. Най-прекрасен бахурът бива, когато е на кристали. 
Всички тия кристали току ги пробутваме в изложението си, защото не можем да се начудим и намъдрим на Борисовото твърдение, че на оргията, когато решили да го арестуват, имало "пици на кристали". 
Това за нас е една голяма загадка - какво ли представлява пицата на кристали, що за оргиастичен атрибут е това! 
Може да е намек за някакъв вид наркотик, но като не сме посветени, не можем да кажем. Надяваме се някой журналист да запита Борисов какво има предвид. 
Гръцката дума orgia (мн.ч.) означава "тайни обреди". Коренът на думата ergon е прото-индо-европейски и се употребява за "работа, дейност". 
Тоест в основата си оргиите също са вид полагане на труд, нищо че приличат на забавление. Те много професии отстрани изглеждат като някакъв кеф и разнообразие, но всъщност не е точно така. Конкретно за политиката много народ мисли, че е лесно да лъжеш и крадеш, а то съвсем не е така - трябва да лъжеш убедително и да крадеш без да те хванат. А когато правиш оргии - ужким забавление, пък не можеш да се отпуснеш, ами и по време на оргията мислиш на какви репресии да подложиш политическия противник. 
Сега разбираме и защо тази седмица министърът на отбраната Димитър Стоянов забрани на военнослужещите да приемат алкохол и наркотици в работно време. С други думи - забрани оргиите с военни. Явно министърът знае, че по време на оргии се вземат такива съдбоносни решения - сформират се хунти, правят се преврати! Даже малко се притесняваме, че вътрешният министър не издаде такава заповед и може би в момента някъде в МВР се провежда оргиастична профилактика с непредвидими последици. 
***
А Бойко Борисов още миналата година далеч преди да го арестуват каза пророчески (смятайки, че цитира Ботев): 
“Такъв си ни е нравът на българите. Вечер пием, пеем буйни песни, а на сутринта не знаем позор ли е, или е слава".

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата