Quantcast
Няколко революционни стъпки в пазарно-плановото народно стопанство | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / После

Фейк бюлетин

Няколко революционни стъпки в пазарно-плановото народно стопанство

2 128
 Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

НАРОДНИЯТ КОМИСАР ГОРАНОВ ОБЯВИ СЪЗДАВАНЕТО на държавен монопол в разпространението на леките наркотици. 

"Искаме държавата да се намеси в този бизнес, защото в сектора царят хаос и беззаконие - обясни Горанов. - Никой не носи отговорност за качеството, доставките и поносимата тежест в потребителската кошница. Това не може да продължава повече. С тази мярка бизнесът ще изсветлее и ще станем социалистическата Холандия на Балканите. Днеска с червения кмет на Перник се возихме в джипката на премиера и кметът каза, че по-социална политика от гербавата никога не е виждал. И тогава ми хрумна тази нова социална мярка. България има редкия шанс да съм повелител на народните финанси."

***

НАРОДНИЯТ КОМИСАР КИРИЛОВ РАЗДЖУРКА МЕХАНИЗМА за сътрудничество и проверка в опит да направи айрян от последните констатации на Еврокомисията за състоянието на съдебната власт у нас. 

"Няма да ме откъснете от ритъма на моята мисъл! - скара се министърът на журналистите, които го разсейвали и той не можел да се съсредоточи в джуркането. - Ето аз се опитвам да направя айрян от тези европейски документи, а вие ми пречите, карате ме да се разсейвам като дим от марихуана! Не ме питайте защо използвам такива сравнения! Лозан Панов питайте и той ще ви отговори, ако е честен човек, какъвто дълбоко не е. Ще подам оставка, когато ми заповядат. И освен това мисля да предложа държавата да се намеси в изготвянето на евродокладите - ще направим един Държавен холдинг за евродоклади и ще си ги пишем сами, за да облекчим европейската администрация и да побългарим тоя бизнес." 

След това народният комисар се отдалечи, припявайки си - "Бело си, бело юначе, / хакерче си обаче..."

***

НАРОДНИЯТ КОМИСАР ЕКАТЕРИНА ПОЛУВЕЛИКА изнесе шокиращи данни от кухнята на Европейския съюз.

"Нямате представа какви тунеядци и паразити са задръстили европейската администрация - изрази дипломатическо огорчение и учудване тя. - Знаете ли как си пишат докладите? Аз съм виждала как става. Събират се около една кръгла маса, пускат да се върти един качак, с извинение, пият по едно-две малки, щото толкова държат, разбъркват едни листи с произволни пасажи от предишни доклади и хоп - земи, Българийо, едно сътрудничество и проверка! Вие си мислите, че у нас работят калинки и това е някакво бедствие. Идете в Брюксел да видите как работят и как си пишат докладите с копи-пейст. Грозна работа - потръпна комисарката и си провери етикета на чантата. И довърши мисълта си. - Прав е комисар Кирилов, че тоя бизнес трябва да се побългари" - обобщи комисар Полувелика. 

***

ДЖИПКАТА НА ПРЕМИЕРА НАПРАВИ ЛЕКО ПТП в Перник, докато излъчваше пряко предаване във фейсбук. Премиерът постоянно се въртеше на шофьорския стол, зяпаше през прозореца в деколтетата на народа, оглеждаше всички забележителности около пътя, караше както му падне между колоните автомобили и най-накрая стана лека катастрофа с Голф Тройка - и то по вина на Голфа.

Премиерът скочи от джипката, хвърли безразборно няколко пачки и започна да се оправдава, макар че не беше виновен:

"НСО е виновна, тя е на подчинение на президента! Като ме знаят какъв съм, що ме оставят да карам, а! Толкова да е пропаднал Радев, просто нямам думи! Айде, сега стана малката беля, малкият дявол ни чукна с тоя Голф Тройка, ама хич бива ли така, може ли, редно ли е? Не е редно" - каза загрижено премиерът, метна се на джипката и отново я пришпори, щото се сети какво още има да национализира и бързаше, за да не си забрави мисълта. 

Одържавяване, одържавяване, одържавяване! Народите се разделят със смях с частната собственост. 

Колаж: Валдес Радев.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Цветан Цветанов с полукърваво писмо до ПГ ГЕРБ

24.11.2020

ФАЛШИМЕНТ ПЕТРОВ

4356 14
Премиерът се чуди дали да плати глобата на Хиполенд
Борисов пак натамани мазнинката и детските

14.11.2020

2419 5

Коментари

maestrata

Римата за белия хакер е трепач!👀👀👀

шиши

г-н  ФАЛШИМЕНТ ПЕТРОВ получава моето НАЗДРАВЕ(многократно).

Влез или се регистрирай за да коментираш