Quantcast

Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Фандъкова праща Ивайло Иванов на жълтите павета

Дайте на пътищарите някакви пари да мирясат, разсипаха ни Центъра, гневна е кметицата

Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА - YELLOW BRICK ROAD
Загрижена за целостта на жълтите павета в София, столичната кметица Йорданка Ф. се закани, че ще предприеме радикални действия, за да спаси символа на София от разораване с тежките машини на пътищарите, които протестират на знаковия паваж в Триъгълника на властта. 
Фандъкова е недоволна от дрязгите между правителството и пътищарите, които искат само някакви пари, които смятат, че им се полагат. А от това страдат най-много жълтите павета. Затова кметицата е решила, че е дошъл моментът в нейното управление, в който да покаже характер и институционална твърдост. 
"Аз разбирам, ако протестът беше в "Триъгълника - Надежда", нека си протестират, няма нищо - проявява хипотетично разбиране кметицата. - Ама това е центърът на София, Триъгълника на властта. Тука чужденци се разхождат, стари софиянци, млади юпита и хипстъри, културни хора! Какво ще си кажат, като видят паветата компрометирани, криви и почупени! Вие знаете ли, ако почна един ремонт на жълтите павета, докога ще откара и колко пари ще глътне? По-добре им дайте някакви пари на тия хора, излъжете ги за още някакви "по-нататък" и готово. По-евтино ше излезе със сигурност, отколкото да ми оставите "Цар Освободител" за ремонт. Ако до утре пътищарите и некадърното служебно правителство не се разберат, ще изпратя на жълтите павета шефа на Инспектората ми Ивайло Иванов - дава ултиматум кметицата. - Той поне знае да респектира самозабравили се хулигани. Само че като отиде на жълтите павета, той ще преценява кои са хулиганите и кого да респектира. Не съм сигурна, че ще посегне на едни честни трудолюбиви хора, които строят пътища и просто искат пари. Може би ще разпознае в други хора хулигански подбуди и провокации, така си мисля, защото го познавам като тънък психолог и силов професионалист. Аз питам защо служебното правителство не дава пари на хората? Това е такса "транспорт-комфорт", която правителствата на ГЕРБ винаги са обезпечавали безапелационно. Ще пратя на жълтите павета Ивайло Иванов, на когото се доверявам напълно. Той е изпитан в боя, закален в уличните сражения, тигър в действие, чаровник от кариерата, интелект от ново поколение, палка от каучук, валяк с тунинг, мозък с хидравлика" - не може да си нахвали служителя Фандъкова. 
Тя се надява на разум и диалогичност, като отново дава за пример себе си и своята политика на сватбарска щедрост в Столичната община:
"Аз когато е трябвало, винаги съм давала, дори не съм питала какъв кешбек се разпределя по други линии. Когато е за благото на столицата, не съм се колебала и секунда да бръкна в чувала с пачките. То има интелектуалци да се хранят, творци да се дундуркат, ремонти да се плащат по 4-5 пъти, ремонти на ремонти и анекси на анекски, да не ви отегчавам с тия тънкости... Мисълта ми е, че трябва да се дава и да не ни свиди, когато е за добро. И пожелавам на правителството да действа по-експедитивно, отколкото с кораба Vera Su, защото аз и Ивайло сме оперативен тип ръководители, не сме свикнали да бездействаме и няма да се бавим, а ще предприемем решителните стъпки за нормализиране на ситуацията в центъра на София" - тръсна глава като хеви метъл китарист Фандъкова, с което за последно показа колко е безапелационна. 
 

Още по темата