Медия без
политическа реклама

Русия призна за ПВО-съоръженията в Москва

21 Яну. 2023
Телеграм
"Панцир" бе инсталиран на покрива на Министерството на отбраната

Руското министерство на отбраната съобщи, че е провело учение за отразяване на въздушни атаки в района на Москва. „В Московска област се проведе учение с личния състав на зенитно-ракетната бригада на Западния военен окръг по отразяване на въздушни атаки на важни военно-промишлени и административни обекти“, се казва в съобщение на министерството, съобщи АФП.

В него се казва, че зенитно-ракетна система С-300 е участвала в учението, в което е била симулирана битка. „Войниците отблъснаха атака на диверсионна група на мнимия противник срещу военен конвой“, се казва в изявлението. „Под прикритието на димна завеса конвоят на ПВО успя да излезе от атаката и да продължи да изпълнява задачите си”.

Министерството съобщи, че в ученията са участвали 150 войници. Но не се казва къде точно в Московска област, чийто център е Москва, е проведено обучението.

В петък Кремъл отказа да каже дали властите се готвят за удари по столицата. Тогава в социалните мрежи се появиха кадри на ПВО-съоръженията "Панцир", поставени на покривите на важни административни сгради. 

Откакто започна своята офанзива в Украйна преди почти година, Русия претърпя няколко атаки с безпилотници, приписвани на Киев, както и някои удари по гранични региони. Но в Москва досега не е имало. 

Ракетни системи, предназначени за прехващане на самолети и ракети, се появиха на покрива на няколко сгради в центъра на Москва, което е сигнал, че Кремъл се подготвя за потенциална атака срещу руската столица.

 

Още по темата