Quantcast

Медия без
политическа реклама

Русия призна за ПВО-съоръженията в Москва

21 Яну. 2023
Телеграм
"Панцир" бе инсталиран на покрива на Министерството на отбраната

Руското министерство на отбраната съобщи, че е провело учение за отразяване на въздушни атаки в района на Москва. „В Московска област се проведе учение с личния състав на зенитно-ракетната бригада на Западния военен окръг по отразяване на въздушни атаки на важни военно-промишлени и административни обекти“, се казва в съобщение на министерството, съобщи АФП.

В него се казва, че зенитно-ракетна система С-300 е участвала в учението, в което е била симулирана битка. „Войниците отблъснаха атака на диверсионна група на мнимия противник срещу военен конвой“, се казва в изявлението. „Под прикритието на димна завеса конвоят на ПВО успя да излезе от атаката и да продължи да изпълнява задачите си”.

Министерството съобщи, че в ученията са участвали 150 войници. Но не се казва къде точно в Московска област, чийто център е Москва, е проведено обучението.

В петък Кремъл отказа да каже дали властите се готвят за удари по столицата. Тогава в социалните мрежи се появиха кадри на ПВО-съоръженията "Панцир", поставени на покривите на важни административни сгради. 

Откакто започна своята офанзива в Украйна преди почти година, Русия претърпя няколко атаки с безпилотници, приписвани на Киев, както и някои удари по гранични региони. Но в Москва досега не е имало. 

Ракетни системи, предназначени за прехващане на самолети и ракети, се появиха на покрива на няколко сгради в центъра на Москва, което е сигнал, че Кремъл се подготвя за потенциална атака срещу руската столица. Руските Telegram канали публикуваха снимки, на които се вижда, че

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 2 април?