Медия без
политическа реклама

Синът на Ганчев не успя да спре бойкота на феновете на "ЦСКА-София"

Съществена промяна в аматьорското управление на любимия ни клуб не се забелязва, обявиха привържениците

27 Юни 2022
СПОРТАЛ
Секторът с фенове на "ЦСКА-София" на ст. "Тича" във Варна по време на последния мач от миналия сезон, малко преди запалянковците демонстративно да си тръгнат.

Най-запалените фенове на "ЦСКА-София" ще продължат да бойкотират мачовете на отбора и през сезон 2022/23. Това стана ясно от декларация на обединената организация Трибуна Сектор Г, под която са се подписали 27 фенклубове и фракции.

Привържениците продължават да са недоволни от методите на управление на собственика Гриша Ганчев, като не са били разубедени от сина му Данаил Ганчев, който проведе редица срещи с фенската маса из страната през последните седмици. На тях той призна, че са допуснати грешки от страна на ръководството и дори разкри, че е заявил на баща си, че клубът е бил ръководен аматьорски в последните години.

Въпреки това обаче феновете не са били настроени по-оптимистично след чутото. "Бяха обсъдени актуалните процеси, свързани с ЦСКА и изводът е ясен - съществена промяна в аматьорското управление на любимия ни клуб не се забелязва. Обявеният от нас по-рано бойкот продължава, а нашата позиция остава непроменена - "Сектор Г" остава извън стадиона, а последващи действия и мерки от наша страна ще бъдат взети и обявени съобразно ситуацията", написаха от "Трибуна Сектор Г".

Недоволството на публиката ескалира след загубата с 0:1 от "Левски" във финала за Купата на България. Последваха доста неприятни сцени - по автобуса с отбора бяха хвърляни банани, което тъмнокожите футболисти приеха като израз на расизъм и отказаха да играят в домакинството срещу "Ботев" (Пд). Преди въпросния мач пък дори бе изкривен един от страничните стълбове на врата на терена.

Недоволството на привържениците на "ЦСКА-София" след загубата с 0:1 от "Левски" във финала за купата на България и цялостната политика на клуба продължава да ескалира.

Последва и декларация, в която организираните привърженици обявиха, че няма да стъпят на мач на "ЦСКА-София" докато Гриша Ганчев не се оттегли.

Недоволството на привържениците на "ЦСКА-София" от начина на управление на клуба стигна до нова крайност.

Самият бизнесмен отчете като своя грешка, че клубът не е поддържал по-добра комуникация с феновете, но същевременно прибегна до един от ходовете, от които най-често се оплакват "червените" запалянковци - направи поредна треньорска смяна с назначаването на Саша Илич на мястото на Алън Пардю.

 

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?