Медия без
политическа реклама

Феновете на "ЦСКА-София" се оттеглят до напускането на Гриша Ганчев

Публиката намеква за саботиране на мачове от футболисти и дори на самия финал за купата

20 Май 2022
Публиката на "ЦСКА-София" за последно се обедини и напълни трибуните за финала за купата на България, загубен от "Левски".
СПОРТАЛ
Публиката на "ЦСКА-София" за последно се обедини и напълни трибуните за финала за купата на България, загубен от "Левски".

Недоволството на привържениците на "ЦСКА-София" от начина на управление на клуба стигна до нова крайност. Вчера след нулевото равенство срещу "Ботев" (Пд) най-голямата организирана група фенове - "Трибуна Сектор Г", публикува изявление, в което обявява бойкот на мачовете на тима.

От агитката са категорични, че спират да посещават мачове докато не настъпи коренна промяна в начина на управление и настоящите собственици не напуснат. "Обяваваме тотален бойкот на футболните ни срещи и ще предприемем действия, които счетем за уместни, докато настоящото ръководство на ЦСКА е на кормилото му. Не виждаме абсолютно никакъв потенциал за нас и клуба, докато тези хора продължават да са начело, говорейки за перспектива и конструктивност, без да са забили един пирон на "Армията" за 6 години управление. Държим да подчертаем, че в това си съждение изключваме категорично великия и единствен Христо Стоичков (б.ред. - собственик на 20% от акциите), който за нас винаги ще си остане Господ", се казва в декларацията.

Феновете обаче стигат и по-далеч. Те намекват, че при настоящото ръководство част от играчите са получавали указания как да играят и реално са саботирали някои от треньорите.

"В "Сектор Г" няма знамена. Няма песни. Няма ни и нас. И няма да ни има докато Амос Юга, Джеферсон, Бусато и всички други измислени герои са на телефонната слушалка, саботирайки всеки треньор по нечие нареждане", продължава изявлението. Поставя се под съмнение даже и феърплеят по време на финала за купата на България, загубен с 0:1 от "Левски" с намек за приятелството между собствениците на "ЦСКА-София" Гриша Ганчев и на "Левски" - Наско Сираков.

 

Изявлението идва след поредица от ексцесии от страна на феновете след загубения финал. Веднага след мача със "сините" неизвестен фен изпочупи част от прозорците на стадион "Българска армия". Преди вчерашното домакинство срещу "Ботев" (Пд) пък бе изкривена една от футболните врати на терена и се наложи нейната подмяна. Автобусът с футболистите на "ЦСКА-София" пък бе замерян с бутилки вода и банани. Това доведе до отказ на трима от тъмнокожите футболисти да излязат на терена - Амос Юга, Йоан Баи и Брадли Мазику. Четвърти - Маурисио Гарсес, пък се съгласи да излезе само като резерва, въпреки че бе предвиден като титуляр. След мача фенове се събраха пред съблекалнята и само засиленото полицейско присъствие предотврати ескалиране на напрежението.

Недоволството на привържениците на "ЦСКА-София" след загубата с 0:1 от "Левски" във финала за купата на България и цялостната политика на клуба продължава да ескалира.

 

Последвайте ни и в google news бутон