Quantcast

Медия без
политическа реклама

Олимпийката Вукадинова напусна демонстративно националния отбор по ски

Не мога да пренебрегвам отвратителното държание на треньори и ръководители, написа тя

02 Апр. 2022
БОК
Ева Вукадинова по време на олимпийските игри в Пекин `22.

Скиорката Ева Вукадинова, която представя България по време на олимпийските игри в Пекин `22, изненадващо обяви, че вече не е част от националния отбор в алпийските дисциплини. Тя съобщи решението си чрез публикация на английски език в профила си в социалната мрежа "Инстаграм", намеквайки за обидно отношение от страна на съотборници и ръководни фактори във федерацията (БФСки).

"Щастлива съм да съобщя, че от днес вече не съм част от българския национален отбор по ски. Мое е решението да напусна тази формация заради цялата токсичност, която тя съдържа. Тъжно е, но също така това ще ми позволи да "дишам" повече и да се наслаждавам максимално на живота си и ските. Уморена съм да чувам ежедневно груби и сексистки коментари как женският спорт трябва да бъде забранен, как ние никога не сме достатъчно добри, никога не сме инвестирали достатъчно и никога не сме достатъчно слаби", пише 21-годишната софиянка.

В допълнение Вукадинова е прикачила снимка на писмото, което е изпратила до БФСки. В него тя казва:

"Аз лично вече не мога да пренебрегвам всички минуси и най-вече отвратителното държание на треньори и ръководители, които очевидно не са компетентни за управлението на постовете, на които са."

При дебюта си на олимпиада българката завърши на 36-о място в гигантския слалом и отпадна във II манш на слалома на XXIV зимни игри, проведени в китайската столица в през февруари.

Още по темата