Медия без
политическа реклама

Пампорово откри ски сезона с 30% ръст на туристите

Зимният курорт вдига цените на лифткартите от 29 декември

23 Дек. 2022Обновена

Пампорово открива днес ски сезона с пет писки и близо 30% ръст на туристите в хотелите на курорта. Това обяви Мариан Беляков, изпълнителен директор на "Пампорово" АД, цитиран от БТА. Добрите данни за заетостта се дължат на агресивната реклама, с която се промотира страната, обяви и министърът на туризма Илин Димитров, който присъства на откриването на зимния туристически сезон в курорта. "Изпълнихме всичко, което обещахме на туристическия бранш – 9 процента ДДС за всички (в сектора), както и таван на цената на тока", допълни министър Димитров. 

Петте писти са обработени и готови благодарение на изкуственото заснежаване, след като през последните дни температурите паднаха под минус 3 градуса и бе възможно да работят оръдията за изкуствен  сняг, уточни Мариан Беляков.

До 28 декември лифт картите в Пампорово ще се продават на миналогодишните цени -  75 лв. дневна карта за възрастни, 59 лв. за младежи и за лица над 65 години и 45 лв. за деца до 12 г. След това ще влязат в сила новите цени за сезона -  85 лева за възрастни за ден, 67 лева за младежи и скиори над 65 години,  51 лева за деца за дневна карта.  

От тази зима Пампорово въвежда нов тип ски карта - “Select”, на преференциални цени и отворени дати за ползване.

Български, английски, ирландски, румънски, гръцки, турски и молдовски туристи се очакват около Коледно-Новогодишните празници в Пампорово. 

Ключови думи:

Пампорово, ски, цени, карти

Още по темата