Медия без
политическа реклама

Гриша Ганчев и синът му бяха разпитани в полицията

Смята се, че босовете на "ЦСКА-София" са давали показания за "черно тото", а от клуба заподозряха умишлена атака

06 Юли 2022Обновена
Гриша Ганчев (в средата) излиза от сградата на ГДНП в компанията на своя бодигард (вдясно) и на адвоката на "ЦСКА-София" Станислав Трендафилов (вляво).
SPORTAL.BG стопкадър
Гриша Ганчев (в средата) излиза от сградата на ГДНП в компанията на своя бодигард (вдясно) и на адвоката на "ЦСКА-София" Станислав Трендафилов (вляво).

Собственикът на "ЦСКА-София" Гриша Ганчев и синът му Данаил Ганчев, който управлява оперативно футболния клуб, бяха разпитани днес в Главна дирекция "Национална полиция" в столичния кв. "Младост", съобщи Sportal.bg. Първо в 12:00 ч. се появи Ганчев-младши, който бе придружаван от адвоката на "червените" Станислав Трендафилов. Около час по-късно пристигна и Ганчев-старши.

И двамата бяха в добро настроение, но отказаха коментар. Същото стори и юристът, който заяви лаконично: "Няма какво да коментирам, сезонът започва."

Единствената реплика от Гриша Ганчев пък беше отправена на влизане към посрещналите го пред входа журналисти: "Вие как сте? Аз съм много добре."

По непотвърдена информация двамата са били разпитвани по сигнал за "черно тото" в българския футбол. Според Sportal.bg подозрителни са четири поредни мача с участието на "ЦСКА-София" в Първа лига през сезон 2019/2020 г.

Става въпрос за гостуванията на "червените" във Велико Търново срещу "Етър" (4:0), във Варна срещу "Черно море" (2:0) и във Враца срещу "Ботев" (3:0) и за домакинството срещу "Славия" (1:0) през есента на 2019 г. Двубоите са в четири последователни кръга от 14-ия до 17-ия, в които столичани печелят четири победи без допуснат гол.

Официално потвърждение на причината за разпита на баща и син Ганчеви засега липсва. От пресцентъра на МВР заявиха пред "Сега", че не разполагат с информация за вземането на показания и дори не биха могли да го потвърдят.

В късния следобед от "ЦСКА-София" окачествиха проведения разпит като "тотален абсурд". Оценката даде адвокат Станислав Трендафилов, който говори пред bTV.

"Не знам кой ви е дал информацията за разпит. Разпит се води, ако има досъдебно производство. Няма как да ви кажа причината, защото се води разследване. Пълен абсурд като цяло. Започва сезонът... Не мога да ви дам подробности, защото все пак и колегите от полицията имат процесуални задължения, трябва да си ги свършат. Тотален абсурд", обобщи юристът.

Трендафилов потвърди, че полицията работи по сигнал, но не конкретизира дали става дума за въпросните четири мача от сезон 2019/2020 г. И също така съзря умишлена атака срещу футболния клуб в навечерието на новия сезон в Първа лига, който се открива в петък (8 юли).

"Няма как да имаме информация откъде е подаден този сигнал. Аз съм адвокат и няма как да ви давам информация дали за мачове или за какво точно става въпрос. Нека уважаваме институциите. Ако някой дава такива подробни информации - или работи там, или е подал сигнала. Моята интерпретация е, че е свързано с началото на футболния сезон. Мисля, че всеки нормален човек може да си направи заключението защо в ключови моменти за отбора се появяват всякакви такива атаки, които отминават за месец", заяви адвокатът на "ЦСКА-София".

Последвайте ни и в google news бутон