Медия без
политическа реклама

Сашо Диков и Венелин Петков са сред осемте кандидати за шеф на БНТ

27 Май 2022
Кошлуков се надява на втори мандат и е подал документи за конкурса.
БГНЕС
Кошлуков се надява на втори мандат и е подал документи за конкурса.

Приключи приема на документите за участие в процедурата за избор на генерален директор на БНТ, съобщава БГНЕС. Своите концепции в Съвета за електронни медии са подали общо 8 кандидати. Освен сегашният шеф Емил Кошлуков, сред тях са още Сашо Диков, Ирина Величкова, Сашо Йовков, Василена Матакева, Венелин Петков, Красимир Ангелов, Светлана Божилова.

Съгласно процедурата до 15 юни трябва да бъдат обявени допуснатите до конкурса кандидати. Съветът за електронни медии ще има два дни, за да проведе изслушвания с класираните за третия етап претендентите. Това трябва да се случи на 27 и 28 юни. Самият избор е насрочен за 29 юни. Тогава членовете на СЕМ ще гласуват.

За да бъде избран нов генерален директор на обществената телевизия, той трябва да получи най-малко три гласа от състава на СЕМ. Ако никой не получи толкова, един час по-късно се насрочва второ заседание. В случай че и на него не бъде избран генерален директор, отново час по-късно се насрочва заседание. Ако и на третото поредно гласуване не бъде избран генерален директор на БНТ, процедурата се прекратява.

Мандатът на сегашния генерален директор на БНТ Емил Кошлуков изтича на 10 юли.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата