Медия без
политическа реклама

Генка Шикерова спечели престижна награда за разследваща журналистика

24 Май 2020

Разледването на Генка Шикерова "Война за трупове" е отличено с голямата награда на фондация "Радостина Константинова" за разследваща журналистика. Двете други награди са за Николай Стайков – „Липсващите имена по делото КТБ“ и на Теодора Трифонова (бТВ) „Къщи без гости“. И двете публикации са направени със съдействието на Антикорупционния фонд.

Високо оценено в конкурса е и разследването на Таня Петрова от в-к „Сега“ за скъпите пейки в София. Ярки, с висока обществена значимост, са и представените публикации от Богдана Лазарова (БНТ) за източените милиони от НОИ чрез кухи фирми и продължаващите да действат фирми на убити престъпни босове, на Десислава Ризова (бТВ) – „Твойта кожа“ за убиването на животни с ценни кожи, „Проектът Камчия“ – за руския детски комплекс  в Камчия и „меката сила“и „Вълкът от София“ за измамите с криптовалута. Също на Владимир Йончев от offnews.bg за завод „Стомана“ и водата на Перник, както и серията публикации на Мила Чернева и Росен Босев от в-к „Капитал“ за пропуските в тол системата.

Столичната община е развързала щедро кесията за закупуването на градски мебели при течащия ремонт на центъра. Какво и откъде да се купува, до голяма степен е било предрешено още на ниво проект, като цените при някои артикули сериозно надхвърлят пазарните.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата