Медия без
политическа реклама

"Война за трупове" - разследването на Генка Шикерова, което не бе пуснато от Нова тв

Репортерката показва как Агенцията по храните е платила 60 млн. лева за бездействащи съоръжения

07 Авг. 2019
Личен архив

Генка Шикерова публикува в Youtube, заедно с Антикорупционния фонд, разследването, което бе спряно преди година от "Нова тв". То е затова как и с кого Агенцията по храните (БАБХ) сключва договори за т.нар. мобилни инсинератори за унищожаване на животински отпадъци, които са неизползваеми в момента насред епидемията от африканска чума по свинете.

Единствените два екарисажа - във Варна и Шумен, са елиминирани от БАХБ по смехотворни съображения. Двете фирми са получили до момента 30 млн. лв., без да се контролира какво точно извършват, и са подписали договори за още 30 млн. лв. Собственик на една от фирмите има печална слава в София като управляващ на фирма "Новера" и свързан с "Волф" и кризата с боклука през 2009 г.

Ето какво написа Шекерова в профила си във Фейсбук:

"Държавата прилазва пред Брюксел и иска още пари за борба с африканската чума, като в същото време агенцията по храните упорито крие как харчи 60 млн. лв. за обезвреждане на животински трупове.
Всеки дребен стопанин е заплашен от глоба, ако не спазва ред противоречиви нареждания.
Но затова пък в БАБХ виновни няма! Там указанията са ясни: усвояваш и пазиш нашите!
“Война за трупове”
Разследването, което не видяхте преди година:

Близо 30 милиона лева са изхарчени от държавата през Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) за обезвреждане на животински трупове от март 2018 ...

Преди две седмици "Сега" публикува "Борбата с чумата - бутафория за милиони" на Генка Шикерова