Медия без
политическа реклама

Скопие маха кораба на Груевски от р. Вардар

09 Март 2020
EPA/BGNES

Кметът на македонската столица Петре Шилегов премахва един от най-безумните и комични проекти на избягалия бивш премиер Никола Груевски от центъра на Скопие, предаде  БГНЕС.

Шилегов съобщи, че са изготвени всички необходими документи за премахването на кораба от река Вардар в центъра на града, който бе поставен от режима на Груевски в рамките на проекта "Скопие 2014".

Собственикът на кораба има 30 дни за доброволното му премахване. Ако това не се случи, общинските власти са подсигурили необходимите средства за "вдигането на кораба", който може да предизвика наводнения и други катаклизми в града, се казва в официалното съобщение от столичната община.

По време на 10-годишното управление Груевски похарчи близо 1 млрд. евро за тоталната промяна на града. Той постави стотици паметници, включително и Триумфална арка, които задушават столицата и унищожават инфраструктурата. Повечето паметници бяха "излети" в сръбския металургичен завод "Йеремич", включително и този на Тодор Александров.

От края на 2018 г. Груевски се намира в Унгария, където получи убежище от режима на Виктор Орбан. Той има тригодишна ефективна присъда.

Ключови думи:

Скопие, кораб, премахване

Още по темата