Медия без
политическа реклама

Руска мина доплава до Босфора

Сапьори я обезвредиха, но малко по-късно се появи втора мина

26 Март 2022Обновена
Руски военен кораб преминава през Босфора
Руски военен кораб преминава през Босфора

Турският министър на отбраната Хулуси Акар съобщи, че мина, забелязана в Босфора, е била обезвредена от екипите за подводна отбрана (SAS) на военноморските сили на Турция, предаде турската частна телевизия НТВ. Мината е била стар образец руско производство и е съдържала около 30 кг експлозив. Подобна мина има капацитет да потопи всякакъв кораб. Привечер дойде съобщение за втора мина в Босфора.

Турските власти въведоха забрана за нощния риболов в част от Черно море. „За безопасността на живота и имуществото на нашите рибари и нашите хора от днес (26 март 2022 г.) до следващото съобщение се въвежда забрана за всички видове риболов от залез до изгрев във водите на Черно море между Богария и Кефкен (турски град на брега на Черно море на 160 км източно от Истанбул)“, се казва съобщение от Министерството на земеделието и горите на Турция.

Министерството на отбраната на Турция съобщи, че обектът е бил забелязан от търговски кораб, и на място незабавно са били изпратени екипи на Силите за подводна отбрана, които са обезвредили мината. 

İstanbul Boğazı girişinde Ukrayna'nın liman girişlerine döşediği mayınlardan biri olduğu düşünülen mayın görüldü. Balıkçılar tarafından tespit edilen mayının...

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Босфор, мина, Украйна, Русия

Още по темата