Quantcast
Руска мина доплава до Босфора | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Войната

Руска мина доплава до Босфора

Сапьори я обезвредиха, но малко по-късно се появи втора мина
Обновена
3 945
Руски военен кораб преминава през Босфора

Турският министър на отбраната Хулуси Акар съобщи, че мина, забелязана в Босфора, е била обезвредена от екипите за подводна отбрана (SAS) на военноморските сили на Турция, предаде турската частна телевизия НТВ. Мината е била стар образец руско производство и е съдържала около 30 кг експлозив. Подобна мина има капацитет да потопи всякакъв кораб. Привечер дойде съобщение за втора мина в Босфора.

Турските власти въведоха забрана за нощния риболов в част от Черно море. „За безопасността на живота и имуществото на нашите рибари и нашите хора от днес (26 март 2022 г.) до следващото съобщение се въвежда забрана за всички видове риболов от залез до изгрев във водите на Черно море между Богария и Кефкен (турски град на брега на Черно море на 160 км източно от Истанбул)“, се казва съобщение от Министерството на земеделието и горите на Турция.

Министерството на отбраната на Турция съобщи, че обектът е бил забелязан от търговски кораб, и на място незабавно са били изпратени екипи на Силите за подводна отбрана, които са обезвредили мината. 

 

Ключови думи:

Босфор, мина, Украйна, Русия

Още

Русия заплаши да скъса дипломатическите отношения с България

30.06.2022

Обновена

ЕВА-МАРИЯ РАЙКОВА

4353
Те му бутнаха правителството, а той взе, че ги изгони
В НАТО проверяват кой още не доставя оръжие на Украйна

30.06.2022

Обновена

4386