Медия без
политическа реклама

Путин оправда войната с “благородни цели“

Западът ще се провали в опитите си да ни изолира, заяви руският президент

12 Апр. 2022Обновена
Руският президент Владимир Путин в космодрума „Восточний“
EPA/BGNES
Руският президент Владимир Путин в космодрума „Восточний“

Руският президент Владимир Путин определи целите на войната в Украйна като "благородни" и че няма съмнение, че те ще бъдат изпълнени. "Целите са ясни - да помогнем на жителите на Донбас. За съжаление Украйна започна да се превръща в бастион на анти-руските настроения. Там все по-силно се зараждаха национализъм и нео-нацизъм. И само чакаха кога да атакуват", каза Путин по време на посещение в космодрума "Восточни" в руския Далечен изток, предаде BBC.

Според него страната му не е имала избор дали да започне война и Западът ще претърпи провал в опитите си да изолира Русия. "Санкциите бяха тотални, изолацията беше пълна, но Съветският съюз все пак беше първи в космоса", заяви Путин. Президентът на Беларус Александър Лукашенко се съгласи, че санкциите санкциите нямат значителен ефект и попита: "Защо, за бога, сме се загрижили толкова за тези санкции?"

Русия ще започне проучване на Луната тази година и ще задълбочи сътрудничеството с Беларус в областта на космическата инфраструктура и технологии, твърди още Путин, предаде БТА. По думите му Русия ще започне проучване на Луната през третата четвърт на тази година. Той заяви още, че ще бъде разработен транспортен космически кораб от ново поколение и технологии за ядрена енергия в космоса.

Путин съобщи, че Русия ще работи с Беларус по инфраструктура, която да осигури на страните независим достъп до космоса. Той каза също, че е поискал руската космическа агенция „Роскосмос“ да обучи беларуски гражданин за полет с руски космически кораб.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата