Медия без
политическа реклама

Навални: вече не съм само "технически жив"

Руският опозиционер за първи път публикува във Фейсбук след отравянето

19 Септ. 2020
Снимката е публикувана в профила му във Фейсбук
Снимката е публикувана в профила му във Фейсбук

Алексей Навални публикува първия си пост след отравянето му в началото на септември в профила си във Фейсбук :

"Ще ви разкажа как върви възстановяването ми. Пътят е вече ясен, макар че няма да е кратък. Текущите проблеми са все тая, като изключим, че телефонът в ръцете ми е безполезен като камък, а да си налея вода е цяла атракция. Да ви обясня. Доскоро не познавах хората и не разбирах как говорят. Всяка сутрин при мен идваше лекарят и кавашe: Алексей, донесох дъска. Хайде да видим каква дума да напишем. Това ме хвърляше в отчаяние, защото най-общо схващах какво иска лекарят, но не разбирах откъде да взема думата.

В коя част на главата възникват думите? Къде да намеря дума и как да направя така, че тя да означава нещо? Беше ми напълно неизвестно. Но тъй като не можех да изразя и отчаянието си, мълчах. При това ви описвам късен етап, от който все пак имам спомен. Сега съм мъж, на който му треперят краката, когато слиза по стълбите, но поне си мисли - о, това са стълби. По тях можеш да се качиш. Но по-добре да потърся асансьор. А преди просто стоях и ги гледах тъпо.

Така че още много проблеми има за решаване, но възхитителните лекари от университетската берлинска клиника "Шарите" решиха главния. От "технически жив човек" те ме превърнаха в този, който има всички шансове отново да стане Висша форма на същество от съвременното общество - човек, който умее бързо да преглежда Инстаграм и да знае къде се слагат лайкове без много мислене"

Давайте расскажу, как идёт мое восстановление. Это уже ясная дорога, хоть и неблизкая. Все текущие проблемы вроде того,...

Posted by Алексей Навальный on Saturday, September 19, 2020

 

Още по темата

ОЩЕ ОТ ЧУЖБИНА

САЩ разследват защо "Боинг" е ползвал китайски титан менте

15 Юни 2024

Премиерът на Черна гора пропусна среща с Радев в Подгорица

18 Юни 2024

Представиха по-мощен вариант на ракетната система HIMARS

18 Юни 2024

Русия ликвидира ислямисти, взели заложници в следствен арест

16 Юни 2024

Урсула фон дер Лайен не получи одобрение от европейските лидери

18 Юни 2024