Quantcast
НАСА: Изпращането на хора на Луната ще струва 28 млрд. долара | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

НАСА: Изпращането на хора на Луната ще струва 28 млрд. долара

Все още сме на път да кацнем през 2024 г., твърди шефът на агенцията
2 475
 НАСА

Американската космическа агенция (НАСА) обяви план за изпращане на пилотиран кораб на Луната до 2024 г., според който операцията ще струва 28 млрд. долара , съобщава БГНЕС.Бюджетът е планиран за следващите три години. Само космическият кораб ще струва 16 млрд.долара.

Конгресът на САЩ трябва да одобри план за изпращане на астронавти на Луната, който сегашният президент Доналд Тръмп е определил като основен приоритет.

Шефът на НАСА Джим Брайденстайн напомни за "политическите рискове" от евентуално отстраняване на държавния глава. Припомня се, че Джордж Буш е похарчил милиарди в подготовка за космическа мисия до Марс, а наследникът му Барак Обама отменил цялата тази дейност.

„Все още обаче сме „на път“ да кацнем на Луната през 2024 г. Отиваме на Южния полюс (на Луната). Няма дискусия за нищо друго освен това", каза Брайденстайн. С мисията „Артемида 2“, планирана за 2023 г., астронавтите на НАСА първо ще обиколят нашия естествен спътник, но няма да има кацане.

Според Брайденстайн човечеството очаква нещо ново, напълно различно от това, което учените са правили досега. 

 

68

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

НАСА ще купува прах и камъни от Луната

23.09.2020

424 3
Crew Dragon се приводни в Мексиканския залив

02.08.2020

Обновена

4260 15
Идентифицираха светеща материя на Луната

24.07.2020

626 2

Коментари

Страници

geo_19

Дописката да не е от 1969 г.? Тогава имаше защо да се каца... ама сега?

Evasion

Тогава имаше защо да се каца... ама сега?

За да дразнят русофилите. 

СтефанОтВторо
снимка на СтефанОтВторо

А Раша ще рипка на батута

Boris65

Юрий Гагарин , Спутник 1 , Стрелка и Лайка наритаха афро саксонците ⭐️

Moby-Dick

Тавариш, намали темпото, изпочупи всички тъпомери наоколо! Доставчиците не смогват!

Epikur

 

  Не съм убеден че си прав. Дали са кацнали през 1969 или не, това е лесно за проверка от следващите. Стъпките които са оставили, знамето забито там(ако ги има), ще останат завинаги и всеки, дори след хиляди години ще ги види. На Луната няма атмосфера, няма никакви космически фактори(освен удар от астероид или комета точно там), които да заличат тези доказателства.

Гласът

 знамето забито там(ако ги има)

Шест знамена, другарю. 

Гласът

И никой, никога не ги е виждал. 

Никой осван амеркнаците не са ги виждали. Вината не в САЩ. Координатите им са оповестени. Всеки който иска и има технологията може да иде и да ги види, ако не вярва на САЩ. Кой им пречи? 

Banana Joe
снимка на Banana Joe

По-добре да кацнат на лунния Северен полюс - там ще могат да хапнат в китайския ресторант и да си купят магнитчета за хладилник. На Южния полюс са врилците от нацистката колония, а те никак не са гостоприемни и само знаят да каканижат Die Goetterdaemerung muss fliegen:

     https://www.youtube.com/watch?v=HjQgn-pE5IE

Карагуй

Преди месец се появи информация, че със съдействието на Роскосмос ще се заснеме игрален филм, чието действие се развива в околоземна орбита. Режисьор и сценарист на филма ще е Никита Михалков. Три кинокомпании ще участват в създаването му. Това са руската "Три Те", френската "Chambre humide" и чешката "Barrandov extreme porno  production". Актьорският кастинг предстои. Сюжетът на филма, представен в телеграфен стил, е следният. 29 годишен, свръхинтелигентен,  красив руски момък - истински Аполон с пенис над 30 см., професионален пилот с чин майор, излита в околоземна орбита. Той управлява шестместния космически кораб за многократно използване "Месалина". Целта на мисията е да се отработят детайли от предстоящ полет до хълмовете на Венера. Там наскоро е открит газ фосфин, което е обнадеждаващ признак, подсказващ, че планетата всъщност е едно къкрещо гърне със смилянски боб. Затова Роскосмос подготвя нарочна експедиция. Командир на "Месалина" е майор Степан Цукерторт, така се казва споменатият по-горе момък, е сам. Другите членове на екипажа са си взели отпуска и се препичат в Ялта. По предварителния план полетът трябва да продължи около 14 години. Степан е подготвен отлично за изпитанието. Още преди раждането си той е прекарал девет години с бъдещата си майка Инсурекция в ашрама Шри Ауробиндо. Там усвоява медитацията и най-висшите сексуални техники. Полетът се развива нормално. На 11-тата година Степан случайно попада на стиха от българския поет Кирил Христов:

 

Пиян съм аз от мойте младини!
Тъй хубаво е всичко окол мене!
Жени и вино! Вино и жени!

 

На борда на "Месалина" няма нито жени, нито вино. Програмата на полета изключва подобни екстри. Мъжкото естество на майор Цукерторт, който междувременно е произведен в генерал-майор, неудържимо се надига и застрашава да пробие покритието на кораба. Космонавтът реагира професионално. Преди да докладва в ЦУП, той звъни вдобре  познатия му пражки публичен дом "Пухкавата домакиня". Веднага си харесва Ружинка, 23 годишна когнитивна психоложка на повикване, специалистка по кнедли. От киностудията й купуват билет до Флорида. Само след седмица от Кейп Канаверал ще излети кораб на Мъск - случаен превоз. Той ще направи няколоко обиколки около Земята, а после ще отлети в неизвестна посока, заедно с новата "Тесла" - кабрио на Мъск и старата му любовница. Ружинка скоро е при Степан. Какво следва - ще разберете, когато гледате новия филм на Роскосмос "По венерите хълмове трева не расте". За най-нетърпеливите само ще споменем, че Степан не оставя Ружинка на мира и тя близо година не смогва да му приготви своя специалитет - моравски клиторни кнедли със сини сливи.

Colt 45

Звън, 👍.

Бонжуар

28 билки за изпращането, а за връщането? Или китайските камаради ще ги докарат на аутсорсинг...

 

PlaNed
снимка на PlaNed

Според Брайденстайн човечеството очаква нещо ново, напълно различно от това, което учените са правили досега.

Надяваме се много, новата лента да бъде наистина завладяваща!

Компютърната анимация вече постигна толкова много...

Колкото до сумата, 28 милиарда, предполагам, че е глупава техническа грешка!

Ще бъде по-достоверно, ако се чете като 82!

Banana Joe
снимка на Banana Joe

То и в годината има грешка - да се чете 2032, не 2023. Явно китайците и нацистите не са договорили мангизите по посрещането на НАСА и кацането ще се поотложи, ама поне са им оставили тийзър: https://www.youtube.com/watch?v=5DS6WONnU7k

 

Моите5стотинки

в другата соба пише (от 10септ 2020) че НАСА купува камъни, пясък и др предмети от Луната....ако няма на EBAY.com да потърсят на Илиянци там има пресни току що доставени....Руснаците са слабаци и сами си признават че до ден днешен нямат технология за пилотирана експедиция до Луната.

TheOwl
снимка на TheOwl

  Не съм убеден че си прав. Дали са кацнали през 1969 или не, това е лесно за проверка от следващите. Стъпките които са оставили, знамето забито там(ако ги има), ще останат завинаги и всеки, дори след хиляди години ще ги види. На Луната няма атмосфера, няма никакви космически фактори(освен удар от астероид или комета точно там), които да заличат тези доказателства.

Не е точно така. Има огромни температурни разлики (-160 до +120) и това може да доведе до разпадане на доста видове материали, особено за 40+години

KTP

Хе хе хе... 

Сгугню
снимка на Сгугню

Дали са кацнали през 1969 или не, това е лесно за проверка от следващите.

Да се чуди и мае човек как още Съветите, още през 1969 г. не са разобличили решително сия империалистическа конспирация.

Те, види се , не са смятали, че кацането тогава на Луната е било фейк.

Обаче явно не са били дотолкоз всестранно осведомени, колкото са членовете на форумният русофилиат.

Oraсle

Отчаяното прегръщане на  малоумната теория че американски астронавти не са кацали на Луната (която също е американско творение) от разни русофили е едно от най-късметлийските непредвидени последствия от успеха на програмата "Аполо".

Half a century later, still feeling the pain in the butt.👍

j.jelevban

    Колко струва първото кацане?Да измеря инфлацията.И САЩ са прекрасни,и всичко е прекрасно и аз спазвам правилата на правите хора.Здравейте☺️ и лека нощ,

Гласът

Колко струва първото кацане?

За първото не знам, но шесте заедно (програмата Аполо) са $160 милиарда днешни пари ($25 милиарда тогавашни). 

gigaton

Отново здрасти на кръстоносеца. Имам питане относно кончето, как би се чувствало на Луната :) Чета разни глупости и т.н. Кажи за кончето :)

gigaton

Тече ли урина, поне, от оная работа на твоето конче? Просто питам, пич :)

John Slow

Никой осван амеркнаците не са ги виждали. Вината не в САЩ. Координатите им са оповестени. Всеки който иска и има технологията може да иде и да ги види, ако не вярва на САЩ. Кой им пречи? 

Аз кацнах на Нептун оня ден. Ако не вярваш, иди провери.

Johnny B. Goode
снимка на Johnny B. Goode

Проверих, не си.

риболовец 5

   Отговор на 3 и на 6

 

   Монголските космонавти разполагат с категорични доказателства, че кацането на Луната е измамата на века.

   

Boris65

Ние ще дадем 2 Милиарда от Астрономическите Пенсии на мързеливите пенсионери. 

Boris65

Мордехай Вануну

Доста закъсняло признание, че въобще не са кацали на Луната. По-добре късно, отколкото да им гледаме сеира. Тъпаци. Все още руски ракети им доставят космонавтите на МКС.

 

Гледахме Холивуд, сега ще гледаме Мултики Компютървуд. 

Паткан

Типична сметка на САЩ

 

Никой не брои колко човека може да струва това. Само парите важни.

The Pal
снимка на The Pal

Да Фнимават да не кацнат при Берешит, щото там е минирано от Хезболла (мини с кафяв цвят)

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш