Медия без
политическа реклама

Германските спецслужби: Ислямистите готвят покушение срещу принц Хари

Плановете на терористите определят като мишена и личния състав на Военновъздушните сили на западните държави, твърди Focus

02 Дек. 2023
EPA/BGNES

Ислямистите планират нападение срещу принц Хари, защото той символизирал "омразния Запад и поддръжниците на Израел". За това предупреждават германските специални служби, съобщава германското издание Focus, цитирано от БНР.

Хари е бил на военна служба два пъти в продължение на няколко месеца в Афганистан и като втори пилот на хеликоптер е участвал в бойни мисии срещу талибаните и Ал Кайда.

Преди седмица медийният портал на Ал Кайда призова мюсюлманите по света да атакуват британското кралско семейство, за да изразят по този начин подкрепата си за ислямистите от "Хамас".

Според доклад на Федералната криминална служба на Германия ислямистите призовават за "кървави атаки и бунтове, които ще бъдат в подкрепа на палестинците". Наред с други атаки, плановете на терористите определят като мишена и личния състав на Военновъздушните сили на западните държави.

Анализаторите на криминалната служба определят призива като "символичен акт на отмъщение и наказание за всички поддръжници на Израел". Според данни на силите за сигурност няколко терористични организации се опитват да използват пропагандната офанзива на "Хамас", за да подтикнат към джихад срещу цитирам "западните кръстоносци и ционисти". Други групировки пък използват конфликта в Близкия изток за друг тип престъпни дейности.

Преди дни германската криминална служба засече пълни с антиизраелски послания имейли, изпратени до ръководствата на местни големи компания, с които се цели просто изнудване.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Хари, Германия, служби, принц

Още по темата