Медия без
политическа реклама

Германия изпраща рекламно лице на ДПС за посланик в Москва

Александър Граф Ламбсдорф заявяваше в клип подкрепа за Движението за изборите през 2021 г.

28 Дек. 2022
ДПС Фейсбук

Зам.-шефът на фракцията на Свободната демократическа партия (СвДП) в Бундестага Александър Граф Ламбсдорф ще стане новият посланик на Германия в Москва, съобщава "Шпигел", позовавайки се на източници от управляващата коалиция.

През годините Ламбсдорф е работил в германското посолство в САЩ, отдела за планиране на германското външно министерство и е заемал длъжността съветник по Русия в отдела. От 2004 г. до 2017 г. е член на Европейския парламент, през 2017 г. политикът е избран в Бундестага. Като посланик в Москва той трябва да замени Гез Андреас фон Гейр.

Според списанието правителството е признало, че Ламбсдорф може да стане посланик в Съединените щати, но тази опция сега не се разглежда.

Българското ДПС често използваше депутатът от Бундестага за рекламно лице. Движението пусна клип, в който се заявяваше подкрепата от Александър Граф Ламбсдорф - член на Бундеста и зам.-председател на партия АЛДЕ, за ДПС за изборите през 2021 г.

"Шпигел" отбелязва, че Ламбсдорф е много негативно настроен към атаката на Русия срещу Украйна. През септември например той призова за военна подкрепа за Украйна да продължи, докато се проведат преговори на равна нога между Украйна и Русия. Той също така разкритикува призивите да се помогне на Украйна изключително чрез дипломация. "Участниците във Великденските шествия, които призовават за разоръжаване и предлагат "ненасилствена подкрепа" за Украйна, плюят в лицето на защитниците на Киев и Харков", написа политикът.

Още по темата