Quantcast

Медия без
политическа реклама

Австрия забрани пътническите полети от България от 15 до 31 юли

14 Юли 2020
ЕПА/БГНЕС

Австрийските власти забраниха от 15 до 31 юли пътническите полети от България и още 9 страни заради разпространението на новия коронавирус, съобщи ТАСС, цитирана от БНР.

Решението беше публикувано тази нощ с постановление на австрийското министерство на социалните грижи, здравеопазването и защитата на потребителите. Постановлението не се отнася до товарните полети, полетите за репатриране, санитарната авиация и полетите, свързани с държавните интереси на Австрия.

На 13 юли стана ясно, че Финландия отваря границите си за пътници от 17 европейски страни, сред които не е България. Критерият е равнището на заразяване през последните 14 дни да е под осем души на 100 000 жители, гласи комюнике на правителството в Хелзинки. Нашата държава обаче е поставена в една рискова група заедно с Швеция, Испания, Португалия, Полша, Франция, Чехия, Великобритания.

А на 12 юли Унгария вкара България сред страните, пристигането от които ще бъде последвано от задължителна медицинска проверка на границата и 14-дневна карантина. Изолацията може да бъде избегната само при два поредни отрицателни теста, направени в предходните пет дни.

Ключови думи:

Австрия, полети

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?