Quantcast

Медия без
политическа реклама

Финландия остава затворена за пътници от България

Хелзинки ни слага в групата на рисковите държави

13 Юли 2020
ЕПА/БГНЕС
Финландците дисциплинирано спазват физическа дистанция

Финландия отваря от днес границите си пътници от 17 европейски страни с ниско равнище на заразяване с новия коронавирус, сред които не е България. Критерият е равнището на заразяване през последните 14 дни е под осем души на 100 000 жители, гласи комюнике правителството. Мярката е валидна до 11 август, след което ще бъде направена нова оценка на обстановката.

България е поставена в една рискова група заедно с Швеция, Испания, Португалия, Полша, Франция, Чехия, Великобритания.

В петък финландският кабинет обяви, че до 11 август ще разшири част от ограничителните мерки за редица държави, включително за съседката Русия. На летищата за гражданите на държави, за чийто граждани Финландия все още не е отворила граници, ще имат възможност за транзитно преминаване. Освен това членовете на семействата на финландски граждани ще могат да дойдат във Финландия, независимо от националността.

Във Финландия за последното денонощие има 3 нови случая на заразени с коронавирус. Общият им брой от началото на пандемията в страната са 7 294, починали са 329 души. Забавянето на пандемията в страната продължава; през изминалата седмица увеличението на новите случаи беше по-малко от 10 на денонощие

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 2 април?