Медия без
политическа реклама

2-ма оцелели и 25 жертви в катастрофата с военен самолет в Украйна

На борда са били основно курсанти от Харковския университет на ВВС

26 Септ. 2020Обновена
ЕПА БГНЕС

Само двама души са оцелели и 25 души са загинали при катастрофата на военен самолет Ан-26 в района на Харков в Украйна вчера, съобщиха властите в Киев, цитирани от БНР. Двама души, които според очевидци са скочили от самолета, когато бил на малка височина, са тежко ранени.

Самолетът се разбил, приближавайки пистата на военното летище в Чугуев, при опит за кацане по време на учебен полет, съобщи началникът на генералния щаб на въоръжените сили ген. Руслан Хомчак.

На борда имало общо 27 души - седемчленен екипаж и 20 кадети от академията на ВВС.

Първоначално бе съобщено за 28 души, но после стана ясно, че един от курсантите не се е явил за тренировъчния полет.

Инцидентът станал при кацане близо до град Чухуев в Харковска област, Украйна. Ръководителят на харковската областна администрация Алексей Кучер заяви на брифинг, че по предварителни данни причината за трагедията е отказът на левия мотор, предава в същото време БГНЕС. „Имаше съобщение от пилота, че е отказал левият мотор, както разбирам”, каза Кучер. Той добави, че за един опитен пилот това не е критична ситуация. „Какво е станало след това… също не е ясно, това ще го установи следствието. Според предварителните данни на ниско разстояние от земята момчетата са скочили ”, изтъкна Кучер

Още по темата