Медия без
политическа реклама

Новият екоминистър затвори инсталация в ТЕЦ "Бобов дол"

18 Яну. 2020
Илияна Кирилова

Една от инсталациите на ТЕЦ „Бобов дол“ ще бъде спряна, тъй като не разполага с всички разрешителни от екоминистерството. Това съобщи новият министър на околната среда Емил Димитров на брифинг в Министерски съвет след среща при премиера за водната криза в Перник.

„Ще има принудителна административна мярка, тази мощност ще бъде спряна и докато не си приведат всичките инсталации в ред, не ги лицензират, не ги сертифицират и не получат съответното разрешително, ми няма да работят. Ще работят всичко друго, но не и това, което са искали конкретно през тази мощност, тъй като няма сигурност в наблюдаващите контролни институции, че там нещо не се случва“, каза министър Емил Димитров, който вчера посети площадката на ТЕЦ „Бобов дол“.

Междувременно прокуратурата започна разследване за евентуално замърсяване на околната среда, с което се създава опасност за здравето на хората. Прокурори, служители на ДАНС и полиция влязоха вчера в ТЕЦ "Бобов дол", свързан с бизнесмена Христо Ковачки, след сигнал, че там се горят отпадъци без разрешително.

Днес екоминистърът съобщи, че не е установено горене на опасни отпадъци. Не е установено превишаване на вредните емисии на място, увери Димитров.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата