Quantcast
Кирил Петков би останал във властта при две условия | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Икономика

Кирил Петков би останал във властта при две условия

Служебният министър обясни, че държи на екипност и че не приема нареждания по телефона
5 100
 Илияна Кирилова
Министър Петков връчи сертификати клас А на три известни компании, които вече имат производства в България и ще ги разширяват. "Тpaĸия Глac Бългapия", "Гoтмap" и "Teĸлac Бългapия" плaниpaт нови инвecтиции нa oбщa cтoйнocт 54,2 млн. лв., които ще доведат до paзĸpивaнeтo нa oĸoлo 240 нoви paбoтни мecтa.

Служебният министър на икономиката Кирил Петков заяви, че би приел пост в следващото правителство при две условия - независимост и екипност.  И веднага уточни, че това е само хипотеза, тъй като досега никой не го е търсил за разговор по този въпрос. Петков направи коментара си пред журналисти, след като връчи сертификата клас А за насърчаване на инвестициите на три компании - "Тракия глас България" , "Готмар" и "Теклас- България".

Финансовото и икономическото министерство трябва да са в комплект - отборната работа между двете ведомства е от ключово значение за развитието на икономиката, поясни Кирил Петков. Той намекна, че ако някой ще го кани да остане във властта, ще трябва да сложи в сметката и Асен Василев, с когото отдавна са тандем. "Нека да видим кой ще е финансовият министър. Винаги сме искали да помогнем на България. Този заряд го имаме. Радваме се, че постигаме резултати и има реален напредък. Имаме енергия за работа. Първо обаче някой трябва да те покани, после да ти даде свободата и на трето място - да имаш възможност да работиш в екип", коментира служебният министър на икономиката.

Той изтъкна, че с Асен Василев много държат на независимостта и не се поддават на команди: "Не е много лесно да се работи с нас. Не може да се вдигне телефона и да ни се казва какво да правим. За нас беше важно да спрем кражбите и изтичането на пари. Това беше и първата стъпка, която предприехме. Така и в България ще има пари. Това, в което се убедихме през последните 9 седмици, е, че има пари", поясни  Петков.

Ключови думи:

Кирил Петкоов

Още

Кабинетът прие тарифата за тол таксите

18.12.2019

4665
До 250 лева ще е данъкът за стая, наемана от туристи през интернет

18.12.2019

5248
КФН отне лиценза на застрахователна компания "Юроамерикан"

17.12.2019

2583