Медия без
политическа реклама

Вандал с камион изпочупи буквите на Сатиричния театър

07 Окт. 2022Обновена
Директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов гледа потрошения надпис над централния вход.
Фейсбук
Директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов гледа потрошения надпис над централния вход.

Сатиричният театър "Алеко Константинов" в София стана жертва на вандалски акт. За това съобщи директорът на театъра Калин Сърменов. Счупени са две от големите букви на надписа над централния вход.

"Счупиха буквите на козирката на Сатирата! Вече години наред се борим да докажем, че може да се мисли и работи у нас по друг начин, и все някой ще ни напомни, че сме племе което руши, мрази не обича и не пази и не зачита….ама нищо! После защо ни е гаден животът! Не той, ние сме гадни. Сами сме си виновни за всичко!", написа Сърменов в профила си във "Фейсбук".

По-късно пред "Нова телевизия" той обясни, че извършителят е установен. Това бил шофьор на камион, който първоначално отричал, а след това заявил, че съжалява за случилото се.

"Имахме репетиция и една колежка дойде доста развълнувана. Спряла е пред средството, с което е извършено това - камион. Адвокати, застрахователи - всички се задействаха вчера. Надявам се с общи усилия да постигнем резултат", коментира Сърменов. Той допълни, че подобно посегателство се случва за трети път. Сега възстановяването на щетите ще струва около 10 000 лв.

 

Сатиричният театър, чиято сграда се намира в самия център на София, е основан през 1957 г. На сцената му са играли легендарни актьори като Стоянка Мутафова, Георги Парцалев, Георги Калоянчев, Катя Паскалева, Никола Анастасов, Татяна Лолова, Григор Вачков, Невена Коканова, Климент Денчев, Константин Коцев, Мария Статулова, Филип Трифонов и др.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата