Quantcast

Медия без
политическа реклама

Гешев: Аз не бягам, а се бия докрай!

Зам.-шефът на следствието Ясен Тодоров пък се чувства следен по въздух и земя

28 Май 2023Обновена
Илияна Димитрова
Иван Гешев

Излезлият в отпуск по лични причини главен прокурор Иван Гешев съобщи на профила си във "Фейсбук", че срещу него има заплаха и това му е съобщено от службите.

Освен това заплаха имало и срещу още един прокурор, но Гешев не го назовава по име. Но пък цитира и статия на "Труд", в която се говори за заплаха срещу него и наблюдаващия прокурор по делото "Барселонагейт". Малко след това от пресцентъра на Прокуратурата потвърдиха на профила си в социалните мрежи, че става въпрос именно за наблюдаващият прокурор по “Барселонагейт”.

А самият Гешев продължава поста си във "Фейсбук" в героичен стил: 

"След всичко, през което минах след опита за убийство срещу мен, как си мислят, че ще ме уплашат? Заплахи срещу журналисти, заплахи срещу магистрати, взривове, убийства [...].

Аз пак ще повторя, че не ме е страх и не бягам, а се бия. Докрай!"

По-рано днес пък зам.-директорът на Националната следствена служба (НСлС) Ясен Тодоров изрази пред bTV притесненията си, че хора и автомобили го следят постоянно от 15 май насам. Тодоров не бил наясно дали е следен от частна структура или от държавна, но реши да види връзка между неговото следене и "хората, които направиха атентата срещу главния прокурор". 

След 15 май - денят, в който Иван Гешев скъса оставката си, съмнителни хора почнаха да следят моите ежедневни навици. Със сигурност съм обект на проследяване и подслушване. Забелязах съмнителни лица и автомобили около жилището ми. Правя си изводите за това, което се случва, обясни Тодоров сега.

"От вчера следобед един дрон обикаля и влиза в терасата ми. Жилището е собственост на родителите на съпругата ми", заяви същият човек на 16 май т.г. Няма да поискам охрана от министър Зарков, защото не съм направил нищо нередно. В крайна сметка животът е такъв, ще го живеем, обясни заместник-директорът на НСлС.

Тодоров е един от участниците в скандалите, които тресат върховете на прокуратурата от 1 май насам и е на страната на Гешев. Той е човекът, за когото се твърди, че е завел на мястото на взрива край колата на главния прокурор прословутия израелски експерт. Директорът на националното следствие Борислав Сарафов поиска отстраняването му от поста.

Заместник-главният прокурор и директор на Националната следствена служба (НСлС) Борислав Сарафов е поискал Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет да освободи Ясен Тодоров като негов заместник. Това съобщава "Лекс". Предложението е направено днес.

 

Ключови думи:

Ясен Тодоров, Иван Гешев

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Кого бихте подкрепили за кмет на София?