Медия без
политическа реклама

Военна полиция разкри измами с имоти в София

Пред нотариуси са използвани фалшиви документи, на които е придаден вид, че са от Министерство на отбраната

10 Юни 2024
СНИМКА : ИЛИЯНА КИРИЛОВА

Служба „Военна полиция“ установи опити за измами чрез сключване на сделки с недвижими имоти, при които са използвани неистински документи, на които е придаден вид на произхождащи от Министерството на отбраната, съобщава военното ведомство.

На потенциални купувачи са предлагани имоти в София с фалшиви договори за собственост като придобити от Министерството на отбраната по реда на чл. 9. от Указ 463/07.09.1950 г. за създаване на жилищен фонд при Министерството на народната отбрана (МНО), отменен през 1996 г. Пред нотариуси са използвани договори, съдържащи реквизитите на истински, сключени по реда на Указа, но данните за имота, предмет на договора, както и на собственика са с невярно съдържание.

Един апетитен апартамент в центъра на София става ключът към разкриването на схема за престъпно набавяне на имот, като неин двигател е адвокатски сътрудник, твърди в разследване Нова тв, като се позовава на СДВР.

Предприети са действия за уведомяване на Нотариалната камара на Република България, както и на органите на МВР, тъй като се касае за лица, извън компетентността на Служба „Военна полиция“.

Работата по разкриване на престъпната дейност продължава.

При установяване на подобни случаи или съмнения, гражданите могат да сигнализират на тел.: 02 922 1199.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата