facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Влакът Варна - София дерайлира след сблъсък с кола на прелез

2 125
 БГНЕС

Бързият влак №2602 от Варна за София престоява на спирка Каменец от 12:05 ч. след опит за неправомерно преминаване на лек автомобил на жп прелез с редовно задействана автоматична прелезна сигнализация, съобщиха от БДЖ.

По време на преминаване на влака през прелеза в участъка между гарите Левски и Пордим, водач на МПС прави опит да премине и се удря в първия вагон на композицията. Вследствие на удара вагонът е дерайлирал с втората талига.

Няма пострадали пътници и персонал от влака. В момента на място се извършват огледи и следствени действия. Създава се организация за превоз на пътниците с друга композиция. Във влака са пътували 105 пасажери. Тъй като участъкът е двупътен, няма да има прекъсване на движението на други влакове.

БДЖ призовава водачите на пътни превозни средства да спазват правилата за движение по пътищата. Всяко неспазване на Закона за движение по пътищата и преминаване при спуснати бариери или задействана звукова и светлинна сигнализация, показващи приближаването на влак към прелеза, е риск за живота на водачите на превозните средства и техните спътници.

14

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Заради повредени локомотиви БДЖ допуска претъпкани влакове

29.06.2020

1598 8
Местан: Прокуратурата ме репресира по делото за катастрофата

24.06.2020

1604 15
Китай тества успешно влак, движещ се със скорост от 600 км/ч

22.06.2020

3249 29

Коментари

vvatkov

   Аман от малоумници!

Дохс_Читем

Водач на МПС се опита да вземе на абордаж и да потопи бързия влак №2602 от Варна за София. Въпреки превъзходството на противника, самоотвержният боец е успял да го извади от равновесие и приведе временно в безпомощно състояние. За своята храброст, водачът е предложен за награда „Дарвин“.

Evasion

...водач на МПС прави опит да премине и се удря в първия вагон на композицията

За своята храброст, водачът е предложен за награда „Дарвин“.

Абсолютно я печели!

АдМин

На какви ли субстанции трябва да е човек, за да се удари в преминаващ влак?!?

Със сигурност се е мислел за безсмъртен...

Hasta la vista

Опитал се е да прескочи влака мислейки, че погълнатата субстанция му дава свръхсили и е превърнала колата му в "батмобил"...

inventus

Заради такива герои ще се наложи железниците да преосмислят техническата си концепция за бариерите въобще! Щото такивата едни прости бариери не ги спират. Трябва им нещо от рода на плъзгащите се портали и то направени от солидни железа.

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

По време на преминаване на влака през прелеза в участъка между гарите Левски и Пордим, водач на МПС прави опит да премине и се удря в първия вагон на композицията.

Локацията Левски/Пордим допуска това да е било индианско нападение.В тоя регион има доста вигвами на сиукси, а те са храбри бойци и като нищо биха атакували ''огнения кон''.Възможно е преди да тръгнат по пътеката на войната, да са подложили и с ''огнена вода'' за още повече кураж.

 

 

 

 Вследствие на удара вагонът е дерайлирал с втората талига.

Наличието на ''втора талига'', предполага и наличието на ''първа'' такава и потвърждава съмненията за индианско участие в екшъна.Тънкият въпрос тук е: ''Къде е конят от нея?''.

ИвКо

 Все пак водачът не е употребил алкохол, значи всичко е ок.

Ференги

Ако можеха да го тестват и за употреба на чалга....

vasilevil

Ако го караше пожарникаря това нямаше да се случи.

ogro

Ей ама как ме кефите всинцата!
До един сте за награта Дарвин, а като допълнителен бонус и Хейтър на годината!
НИТО ЕДИН от вас дори на милимуна не е запознат с фактите, но пък  бърза да похейти!
1. inventus прелезът НЕ Е с бариера а със светлинно-звукова сигнализация.
2. АдМин единствента субстанция, която употребил е ВОДА. Човека е йордански гражданин на пенсионна възраст. Кара изклютелно внимателно. Повярвай ми. Да не говорим колко е отговорен и работлив.
Отделна тема е, че до преди няколко дни, през деня не се хранеше и дори и вода не пиеше.
3. Не е ясно, дали сигнализацията на прелеза е работила (тепърва ще се изяснява). Това, което е 100% сигурно и ако искате ще ви пусна снимки, е че знаците преди прелеза са срити в храстите. Тъй като човека за пръв път в живота си минава от там, е нямало как да знае, че наближава прелез. 
Кой трябва да се покрижи да подкастря хратститите около знаците - БДЖ-то или Пътното, е друг въпрос!
---
Хора като вас нямат съвест и със сигурност няма да се засрамите от глупостите, които сте написали по адрес на човек, който не познавате и обстоятелства, с които не сте запознати!

Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

"опит за неправомерно преминаване на лек автомобил на жп прелез с редовно задействана автоматична прелезна сигнализация"

 

1. Тук се коментира изнесеното в дописката. Ако фактите са други, това се установява от следствието. Коментиращите няма от къде да ги знаят.

 

2. Това важи и за коментарите под всички останали материали. Означава ли това, че не бива да се коменгира каквото и да било докато не станат ясни всички обстоятелства по случая?

 

3. Наградите Дарвин се дават на хора лишили генетичния фонд на човечеството от гениге са, след като сами са се преселили в по-добрия свят по възможно най-идиотския начин. Неуместно е да се "присъждат" на хора, които са живи и здрави, каквито са участниците в този форум.

 

4. "Който гроб копае другиму...."

 

5. Бъди здрав и си пази нервите.

ogro

Shaaban_bin_Robert
Това, че още са живи, не означава, че не са достойни кандидати за наградите Дарвин.
Той и шофьора и ежив и здрав ама  и него са го номинирали. 
 

2. Разследващите вече всичко са установили, но това няма да го покажат в новините.  Нали е важна първосигналната реакция. да има за какво да се хейти.

 

3. Като коментираш нещо е добре да си запознат с версиите и на двете страни. 
Човечеца си няма ПР служба на държавна издръжка, която да пуска съобщения за пресата с неговата версия за нещата. 

 

"5. Бъди здрав и си пази нервите."
Да ти се връща!

ловkия

Сигнализацията на прелеза се вижда ясно, никакви храсти не я крият, показаха я по телевизора.

А дори и да е била скрита или не е работела, всеки нормален човек като види пред себе си релси ще намали и ще се отледа, идващият влак не е врабче, прелитащо изневиделица.

Старият трик с неглижиране на глупостта и прехвърлянето на вината върху държаната тук не сработи.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×