Медия без
политическа реклама

Тома Биков: Не изключвам Борисов да е следващият президент

Ако премиерът беше диктатор, протести изобщо нямаше да има, заяви депутатът от ГЕРБ

06 Дек. 2020
Тома Биков
Илияна Кирилова
Тома Биков

"Рано е да се каже дали Бойко Борисов ще се оттегли след парламентарните избори. Не изключвам възможността да станем свидетели и на четвърто управление на Борисов, той да е премиер за четвърти път. Бяха го отписали и през 2013 г.", коментира депутатът от ГЕРБ Тома Биков пред Нова тв. 

Той обаче включи сегашния премиер и в сметките за следващите президентски избори. "На президентските избори кандидатът на ГЕРБ ще победи Румен Радев", гласи оптимистичната за партията му прогноза. Биков не изключи и възможността премиерът Борисов да е следващият президент на България.

"Бойко Борисов трябва да бъде похвален за това, че носи отговорността за управлението в тези трудни за целия свят моменти. Това е достойно за уважение. По-лесният вариант беше да нямаме управление", похвали началника си депутатът от управляващата партия. По думите му решението за затварянето на държавата през март е било правилно, но сега "никой не иска нов локдаун, а и държавата няма никакъв интерес от това". "'Сега трябваа да направим така, че болниците да имат капацитет да се справят с пандемията", допълни Биков. 

"Вероятно пандемията ще бъде част от предизборната кампания. Тези месеци се равняват на години. Това, че някой е излязъл да протестира, не означава, че в страната има революция или революционна ситуация. Социални протести няма да има, но това не означава, че хората ще преминат леко през тази криза", уточни той

"ГЕРБ е народно-консервативна партия и защитава повече интереса на периферията, отколкото на тези от центъра, посочи Биков. "Протестите от лятото бяха протести на центъра срещу периферия. Тези протести останаха абсолютно неразбрани от периферията."

Според него Борисов не е диктатор - ако бил, изобщо нямало да има у нас протести. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата